Einstein Telescoop

Lobby provincie om drie dossiers in regeerakkoord te krijgen

De provincie lobbyt tijdens de kabinetsformatie voor drie dossiers: De Einstein Telescoop in Zuid-Limburg, de verduurzaming van de Limburgse maakindustrie en werken aan een gezonder Limburg.

Beoogde locatie station Grubbenvorst (4 mrt 2021)
Nieuwe lobby voor station Grubbenvorst levert niets op

Er komt definitief geen station in Grubbenvorst. Een nieuwe lobby van de gemeente Horst aan de Maas heeft geen resultaat opgeleverd.

Jeugdgevangenis Het Keerpunt Cadier en Keer (19 sep 2019)
Oproep openhouden Het Keerpunt: 'Weinig kans van slagen'

De oproep van GroenLinks, SP en PvdA aan minister Dekker om jeugdgevangenis Het Keerpunt in Cadier en Keer toch open te houden heeft weinig kans van slagen.

Bovens borrelt in Brussel voor Songfestival

Na André Rieu, Onno Hoes en Albert Verlinde is nu ook gouverneur Theo Bovens aan boord van de Songfestival-lobbyboot gegaan.

Gedeputeerde koopt Songfestivaldate met Rutte

Gedeputeerde Ger Koopmans wil met Mark Rutte in gesprek over de vraag of het Songfestival naar Maastricht kan komen.

Lobby Songfestival: 'Maastricht staat met 1-0 voor'

AVROTROS-baas Eric van Stade zegt dat Maastricht zeker kans maakt op het binnenhalen van het Eurovisie Songfestival. "Jullie staan nu al met een punt voor", aldus de directeur.

Petities Songfestival: 'Maastricht has it all'

De locatie van het Songfestival in 2020 houdt de gemoederen flink bezig. Inmiddels is er een petitie op touw gezet om duidelijk te maken dat het Eurovisie Songfestival naar Maastricht moet komen.

Massale steun Limburgs Parlement voor Songfestival-lobby

Nagenoeg het voltallige Limburgs Parlement wil dat het provinciebestuur zijn best gaat doen om het Eurovisie Songfestival in 2020 naar Maastricht te halen.

Gouverneur: 'Meer samenwerken met Brabant en Zeeland'

Limburg gaat werk maken van een intensieve samenwerking met Brabant en Zeeland.

Tour de France 2019 rijdt aan Limburg voorbij

De Tour de France rijdt volgend jaar aan Limburg voorbij. De wielerronde gaat in 2019 van start in Brussel, maar de hoop op een etappe door het Limburgse is nu de kop ingedrukt.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten