Jeugdgevangenis Het Keerpunt Cadier en Keer (19 sep 2019)

Oproep openhouden Het Keerpunt: 'Weinig kans van slagen'

De oproep van GroenLinks, SP en PvdA aan minister Dekker om jeugdgevangenis Het Keerpunt in Cadier en Keer toch open te houden heeft weinig kans van slagen.

Bovens borrelt in Brussel voor Songfestival

Na André Rieu, Onno Hoes en Albert Verlinde is nu ook gouverneur Theo Bovens aan boord van de Songfestival-lobbyboot gegaan.

Gedeputeerde koopt Songfestivaldate met Rutte

Gedeputeerde Ger Koopmans wil met Mark Rutte in gesprek over de vraag of het Songfestival naar Maastricht kan komen.

Lobby Songfestival: 'Maastricht staat met 1-0 voor'

AVROTROS-baas Eric van Stade zegt dat Maastricht zeker kans maakt op het binnenhalen van het Eurovisie Songfestival. "Jullie staan nu al met een punt voor", aldus de directeur.

Petities Songfestival: 'Maastricht has it all'

De locatie van het Songfestival in 2020 houdt de gemoederen flink bezig. Inmiddels is er een petitie op touw gezet om duidelijk te maken dat het Eurovisie Songfestival naar Maastricht moet komen.

Massale steun Limburgs Parlement voor Songfestival-lobby

Nagenoeg het voltallige Limburgs Parlement wil dat het provinciebestuur zijn best gaat doen om het Eurovisie Songfestival in 2020 naar Maastricht te halen.

Gouverneur: 'Meer samenwerken met Brabant en Zeeland'

Limburg gaat werk maken van een intensieve samenwerking met Brabant en Zeeland.

Tour de France 2019 rijdt aan Limburg voorbij

De Tour de France rijdt volgend jaar aan Limburg voorbij. De wielerronde gaat in 2019 van start in Brussel, maar de hoop op een etappe door het Limburgse is nu de kop ingedrukt.

Regio Zuid-Limburg steunt Maastrichtse rechtbanklobby

De achttien Zuid-Limburgse gemeenten keren zich in een brief aan minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie tegen wat zij noemen 'ontmanteling van de rechtbank van Maastricht.'

Ger Koopmans lobbyt voor Touretappe in Limburg

Gedeputeerde Ger Koopmans is donderdag op bezoek bij de organisatie van Tour de France om te lobbyen voor de komst van een etappe.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV