Lob van Gennep

Onder water zetten Lob van Gennep definitief van de baan

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (VVD) kiest voor een verhoging van de dijken om het gebied tussen Mook en Gennep beter te beschermen tegen hoog Maaswater.

Waterstand
Onder water zetten van dorpen Lob van Gennep van tafel

Door het omstreden plan om bij extreem hoog water vijf dorpen in de kop van Noord-Limburg onder water te laten lopen, gaat zo goed als zeker een streep.

Lob van Gennep
'Geen dorpen onder water bij Lob van Gennep'

Een meerderheid van het Limburgs Parlement ziet helemaal niks in een variant van de Lob van Gennep waarbij vijf dorpen onder water worden gezet bij extreem hoogwater. Dat bleek donderdag in een statencommissie.

stock overstroming
Makelaar moet woningkopers wijzen op kans op overstroming

Makelaars in de regio tussen Mook en Gennep moeten potentiële kopers van huizen erop wijzen dat er een overstromingsrisico in het gebied is.

Lob van Gennep
Lob van Gennep: onder water zetten dorpen blijft mogelijk

Het omstreden plan om bij extreem hoogwater vijf dorpen in de kop van Noord-Limburg onder water te laten lopen, is niet van tafel.

Hoogwater Maas
Draagvlak plan Lob van Gennep: provincie wacht onderzoek af

Het provinciebestuur vindt het nog te vroeg om te concluderen of er al dan niet voldoende draagvlak is voor het omstreden plan Lob van Gennep tegen hoogwater.

Vragen aan GS over hoogwatermaatregelen

Statenleden Johan Geraats (CDA) en Thea Jetten (Groenlinks) stellen vragen aan de Gedeputeerde Staten over hoogwatermaatregelen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten