Lob van Gennep

'Geen dorpen onder water bij Lob van Gennep'

Een meerderheid van het Limburgs Parlement ziet helemaal niks in een variant van de Lob van Gennep waarbij vijf dorpen onder water worden gezet bij extreem hoogwater. Dat bleek donderdag in een statencommissie.

stock overstroming
Makelaar moet woningkopers wijzen op kans op overstroming

Makelaars in de regio tussen Mook en Gennep moeten potentiële kopers van huizen erop wijzen dat er een overstromingsrisico in het gebied is.

Lob van Gennep
Lob van Gennep: onder water zetten dorpen blijft mogelijk

Het omstreden plan om bij extreem hoogwater vijf dorpen in de kop van Noord-Limburg onder water te laten lopen, is niet van tafel.

Hoogwater Maas
Draagvlak plan Lob van Gennep: provincie wacht onderzoek af

Het provinciebestuur vindt het nog te vroeg om te concluderen of er al dan niet voldoende draagvlak is voor het omstreden plan Lob van Gennep tegen hoogwater.

Vragen aan GS over hoogwatermaatregelen

Statenleden Johan Geraats (CDA) en Thea Jetten (Groenlinks) stellen vragen aan de Gedeputeerde Staten over hoogwatermaatregelen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV