Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB waarschuwt boeren na inbraakgolf

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 18:24

Boeren in Zuid-Limburg zijn de afgelopen weken het doelwit van dieven.

De criminelen hebben het vooral gemunt hebben op dure GPS-apparatuur uit tractoren.

Waarschuwen
Met name in Zeeland zijn de dieven op dit moment actief, maar in Limburg hebben ze vorig jaar ook al toegeslagen. Reden voor de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) om de boeren nog eens extra te waarschuwen dat ze hun apparatuur veilig moeten wegzetten en afsluiten.

Drie ton
Bij Maas B.V. in Kessel-Eik werden vorig jaar 16 GPS-systemen gestolen uit de tractoren. Eén zo'n systeem kost rond de 20.000 euro, dus de schade ligt rond de drie ton. Bij het bedrijf zijn ze extra waakzaam na de inbraakgolf in Zeeland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen