Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB waarschuwt boeren na inbraakgolf

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 18:24

Boeren in Zuid-Limburg zijn de afgelopen weken het doelwit van dieven.

De criminelen hebben het vooral gemunt hebben op dure GPS-apparatuur uit tractoren.

Waarschuwen
Met name in Zeeland zijn de dieven op dit moment actief, maar in Limburg hebben ze vorig jaar ook al toegeslagen. Reden voor de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) om de boeren nog eens extra te waarschuwen dat ze hun apparatuur veilig moeten wegzetten en afsluiten.

Drie ton
Bij Maas B.V. in Kessel-Eik werden vorig jaar 16 GPS-systemen gestolen uit de tractoren. Eén zo'n systeem kost rond de 20.000 euro, dus de schade ligt rond de drie ton. Bij het bedrijf zijn ze extra waakzaam na de inbraakgolf in Zeeland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen