Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

LLTB verbijsterd over voorgestelde geitenstop

Geplaatst opvrijdag 9 november 2018 - 20:04

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) is 'verbijsterd en teleurgesteld' over de geitenstop die de meerderheid van het Limburgs Parlement wil invoeren.

Volgens de belangenverenigingen van boeren en tuinders heeft slechts een kleine meerderheid van Provinciale Staten voor de motie van de Partij voor de Dieren gestemd om een geitenstop mogelijk te maken.

Ondoordacht
Volgens LLTB-voorzitter Léon Faassen is het een slecht en ondoordacht besluit. "Door dit besluit worden ondernemers tegengewerkt die juist verdergaande maatregelen willen treffen om emissies terug te dringen. Concrete innovatieve plannen zijn getorpedeerd. Ik ben diep teleurgesteld in enkele partijen die ondanks de goede uitleg van gedeputeerde Mackus de geitensector op slot hebben gezet", aldus Faassen.

Lees ook: Verbod op nieuwe geitenstallen om gezondheidsrisico's

Gezondheidsrisico's
Een meerderheid van het Limburgs Parlement wil een verbod op nieuwe geitenhouderijen naar aanleiding van recent onderzoek naar het mogelijk verhoogde risico op longontsteking bij omwonenden van geitenhouderijen. Ook bestaande geitenhouderijen mogen niet uitbreiden, vindt de Limburgse politiek. De haalbaarheid wordt nu getoetst.

Verkiezingen
De enige partijen die tegen de motie stemden waren CDA en PVV. Coalitiepartijen VVD, D66 en PvdA stemden vóór. Volgens de LLTB-preses heeft het aannemen van de motie 'alles te maken met de verkiezingen' die eraan zitten te komen.

In maart mogen de Limburgers namelijk naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. "Tot net voor de stemming wees niets erop dat de VVD en D66 de geitensector op slot wilden zetten. Het is een besluit op basis van emotie en dat vind ik onbegrijpelijk voor dergelijke bestuurspartijen."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen