Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

LLTB verbijsterd over voorgestelde geitenstop

Geplaatst opvrijdag 9 november 2018 - 20:04

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) is 'verbijsterd en teleurgesteld' over de geitenstop die de meerderheid van het Limburgs Parlement wil invoeren.

Volgens de belangenverenigingen van boeren en tuinders heeft slechts een kleine meerderheid van Provinciale Staten voor de motie van de Partij voor de Dieren gestemd om een geitenstop mogelijk te maken.

Ondoordacht
Volgens LLTB-voorzitter Léon Faassen is het een slecht en ondoordacht besluit. "Door dit besluit worden ondernemers tegengewerkt die juist verdergaande maatregelen willen treffen om emissies terug te dringen. Concrete innovatieve plannen zijn getorpedeerd. Ik ben diep teleurgesteld in enkele partijen die ondanks de goede uitleg van gedeputeerde Mackus de geitensector op slot hebben gezet", aldus Faassen.

Lees ook: Verbod op nieuwe geitenstallen om gezondheidsrisico's

Gezondheidsrisico's
Een meerderheid van het Limburgs Parlement wil een verbod op nieuwe geitenhouderijen naar aanleiding van recent onderzoek naar het mogelijk verhoogde risico op longontsteking bij omwonenden van geitenhouderijen. Ook bestaande geitenhouderijen mogen niet uitbreiden, vindt de Limburgse politiek. De haalbaarheid wordt nu getoetst.

Verkiezingen
De enige partijen die tegen de motie stemden waren CDA en PVV. Coalitiepartijen VVD, D66 en PvdA stemden vóór. Volgens de LLTB-preses heeft het aannemen van de motie 'alles te maken met de verkiezingen' die eraan zitten te komen.

In maart mogen de Limburgers namelijk naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. "Tot net voor de stemming wees niets erop dat de VVD en D66 de geitensector op slot wilden zetten. Het is een besluit op basis van emotie en dat vind ik onbegrijpelijk voor dergelijke bestuurspartijen."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen