Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB tevreden met verkiezingsoverwinning CDA

Geplaatst opdonderdag 16 maart 2017 - 17:02

De Limburgse Land en Tuinbouwbond, de LLTB, is blij met de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen.

De belangenvereniging hoopt dat er snel weer een ministerie van landbouw komt.

CDA
Voorzitter van de
LLTB Leon Faassen: "Wat we nu missen is iemand die voor ons spreekt in Den Haag. En daar hoort een eigen ministerie van landbouw bij. We zijn de tweede agrarische exporteur van de wereld, maar wel zonder een eigen ministerie. Dat krijg je in het buitenland niet uitgelegd." De LLTB is blij dat het CDA waarschijnlijk weer deel gaat uitmaken van de nieuwe coalitie in Den Haag. "Het CDA staat van oudsher achter en voor de agrarische sector. Die partij willen we er graag bij hebben."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Extreem weer: verzekering voor boeren wordt goedkoper
Leon Faassen LLTB
Léon Faassen blijft komende jaren voorzitter van LLTB
Van Dam geeft geen geld, maar wil boeren wel helpen
Limburgse varkensboeren blij met akkoord
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen