Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB teleurgesteld over dronebesluit minister Blok

Geplaatst opwoensdag 13 september 2017 - 20:36

De Limburgse Land en Tuinbouwbond (LLTB) is teleurgesteld in minister Stef Blok, omdat hij geen heil lijkt te zien in de drugsvluchten met drones boven maïsvelden.

Blok zei woensdag in een debat in de Tweede Kamer dat de politie deze 'hennepdrones' wat hem betreft niet hoeft over te nemen.

Hennepplanten
Sinds dit jaar gebruiken boeren de drones in de strijd tegen criminelen die hennepplanten in de Limburgse maïsvelden verstoppen. Daarvoor controleerde de politie de maïsvelden. Minister Blok vindt het de taak van de plaatselijke burgemeesters, politie en het Openbaar Ministerie om over de inzet van dronevluchten te beslissen.

Medewerking
"Ik had wel wat meer medewerking van de minister verwacht", zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. "Hij doet alsof hij het probleem begrijpt, en misschien is dat ook zo. Maar het teleurstellende is dat hij zegt dat hij in Den Haag zit en niet over de regio gaat."

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen