Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB steunt melkboeren bij claim tegen Rijk

Geplaatst opmaandag 4 september 2017 - 5:55

De Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (LLTB) gaat individuele boeren begeleiden, die een schadeclaim willen indienen bij het Rijk.

Veel melkboeren hebben de afgelopen jaren hun veestapel uitgebreid toen de overheid het melkquotem losliet. Nu vrezen de boeren die investering niet meer te kunnen afbetalen, omdat het Rijk heeft bepaald dat het aantal koeien terug moet om zo de mestuitstoot te beperken.

Mestuitstoot
Volgens woordvoerder Jan van der Staak van de LLTB heeft de overheid veel te lang gewacht om maatregelen tegen de mestuitstoot te nemen. "Al drie jaar lang weten we dat we de mestuitstoot moeten terugdringen, maar dan moet de overheid wel een besluit nemen over de manier waarop. Je kunt de boeren niet kwalijk nemen dat zij in de tussentijd door willen met hun bedrijf."

Eigen schuld
De voormalig staatssecretaris van economische zaken Martijn van Dam vindt dat de boeren zichzelf in de nesten hebben gewerkt en dus zelf schuld hebben. "Onzin", zegt de LLTB.

Inkrimpen
Volgens de bond zijn de inkrimpingen bij de Limburgse melkveeboeren fors. Gemiddeld moet de veestapel bij elke boer terug met tien tot twaalf procent. Toch kiest de LLTB ervoor om niet collectief te pleiten voor compensatie, maar staat ze wel boeren bij die zelf plannen hebben om een schadeclaim in te dienen.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen