Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

LLTB spreekt schande van mestfraude

Geplaatst opzaterdag 11 november 2017 - 19:08

De LLTB en LTO Nederland spreken schande van de mestfraude.

De belangenverenigingen reageren op de berichtgeving over mestfraude. NRC Handelsblad schreef eerder deze week dat bijna twee op de drie mestbedrijven in Oost-Brabant en Noord-Limburg zijn beboet of veroordeeld wegens fraude, of daarvan worden verdacht.

Lees ook: Provincie wil snel onderzoek naar mestfraude

'Keihard optreden'
"Er is maar één reactie mogelijk", zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. "De sector moet samen met de overheid keihard optreden tegen deze fraudeurs om fraude gezamenlijk uit te bannen."

'Signaal is niet nieuw'
Volgens Faassen werd er eerder al met de overheid gesproken over fraudebestrijding. "Het signaal van fraude is niet nieuw. We hebben daar met de overheid al verschillende keren over gesproken en geprobeerd een systeem te ontwikkelen dat waterdicht is. We hebben toen zelf gepleit voor strenge mestwetgeving. Helaas moeten we nu vaststellen dat we nog een hele weg te gaan hebben, maar we zullen doorpakken."

Oplossen
Faassen wil het probleem snel oplossen "in het belang van de veehouders, het imago van de sector en in het belang van omgeving en milieu. Waar het onze leden betreft, zullen we ook hen aanspreken. De goedwillende leden mogen niet het slachtoffer worden van de collega’s die anders met de regels omgaan."

Lees ook: Minister furieus over grootschalige mestfraude

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen