Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB spreekt schande van mestfraude

Geplaatst opzaterdag 11 november 2017 - 19:08

De LLTB en LTO Nederland spreken schande van de mestfraude.

De belangenverenigingen reageren op de berichtgeving over mestfraude. NRC Handelsblad schreef eerder deze week dat bijna twee op de drie mestbedrijven in Oost-Brabant en Noord-Limburg zijn beboet of veroordeeld wegens fraude, of daarvan worden verdacht.

Lees ook: Provincie wil snel onderzoek naar mestfraude

'Keihard optreden'
"Er is maar één reactie mogelijk", zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. "De sector moet samen met de overheid keihard optreden tegen deze fraudeurs om fraude gezamenlijk uit te bannen."

'Signaal is niet nieuw'
Volgens Faassen werd er eerder al met de overheid gesproken over fraudebestrijding. "Het signaal van fraude is niet nieuw. We hebben daar met de overheid al verschillende keren over gesproken en geprobeerd een systeem te ontwikkelen dat waterdicht is. We hebben toen zelf gepleit voor strenge mestwetgeving. Helaas moeten we nu vaststellen dat we nog een hele weg te gaan hebben, maar we zullen doorpakken."

Oplossen
Faassen wil het probleem snel oplossen "in het belang van de veehouders, het imago van de sector en in het belang van omgeving en milieu. Waar het onze leden betreft, zullen we ook hen aanspreken. De goedwillende leden mogen niet het slachtoffer worden van de collega’s die anders met de regels omgaan."

Lees ook: Minister furieus over grootschalige mestfraude

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen