Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB: 'Schade storm glastuinbouw in Limburg valt mee'

Geplaatst opvrijdag 19 januari 2018 - 13:12

De schade na de storm bij de Noord-Limburgse glastuinbouw valt mee. Uit een voorlopige inventarisatie blijkt dat er 'hier en daar forse schade is, maar nergens dramatisch'.

Dit meldt de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB).

Kantine
De schade van de windhozen verschilt sterk per bedrijf. In sommige kassen zijn slechts één of enkele ruiten gesneuveld of gescheurd. Voor andere tuinders geldt dat honderden ramen vervangen moeten worden.

Tijdens de storm is het werk donderdag twee-en-een-half uur stilgelegd. Volgens Jean Aerts van de LLTB is het lang geleden dat personeel uit veiligheid in de kantine moest blijven.

Hagelstorm
Noord-Limburg telt zo'n honderd
glastuinbouwbedrijven. De schade die de wind heeft aangericht is niet te vergelijken met de hagelstorm van 2016. Vooral tuinders in Venray werden daardoor zwaar getroffen. De schade liep toen in de miljoenen. Dat is nu niet het geval, verwacht de LLTB.

Boeren
Verzekeraar
Interpolis raamt de schade voor zijn klanten in de landbouwsector voorlopig op 20 miljoen euro. Interpolis kreeg vooralsnog 1200 schademeldingen binnen van landbouwbedrijven uit het hele land. Bij een kwart daarvan ging het om kassen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen