Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB noemt halvering veestapel 'bizar proefballonnetje'

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 13:45

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) heeft geen goed woord over voor het plan van regeringspartij D66 om de veestapel te halveren.

Voorzitter Léon Faassen zegt enorm teleurgesteld te zijn in de 'populistische toon' van D66 en spreekt van een 'bizar proefballonnetje'.

Valse cijfers
Volgens hem probeert D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot zich maandag met valse cijfers in de kijker te spelen. "Hij brengt daarmee de economie van Limburg en daarmee het welzijn van honderdduizenden Limburgers aan het wankelen", aldus Faassen.

Ruimte voor woningbouw
D66 komt met het voorstel om de schadelijke uitstoot van stikstof drastisch te verminderen. De partij stelt dat 70 procent daarvan afkomstig is van de landbouw en de intensieve veehouderij terwijl die maar één procent aan de economie zouden bijdragen. Een halvering van de veestapel zou ruimte bieden voor woningbouw.

Limburg
Maar de LLTB noemt die voorstelling van zaken onjuist. Voorzitter Faassen wijst erop dat de economie in veel Limburgse gemeenten voor één-vijfde afhankelijk is van de agrarische sector. "Boeren en tuinders houden Limburg in vele facetten gezond maar D66 wil blijkbaar dat dit stopt", aldus Faassen.

Kringlooplandbouw
De LLTB herhaalt wel voorstander te zijn van kringlooplandbouw om de uitstoot van stikstof verder terug te dringen, gekoppeld aan technische innovaties. "Sinds 1990 heeft de landbouwsector de uitstoot van stikstof al met 67 procent teruggebracht. Dat zijn de feiten en daar gaat D66 aan voorbij", zo stelt Faassen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen