Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB: 'Keihard optreden tegen dierenactivisten'

Geplaatst opwoensdag 15 mei 2019 - 12:11

De politiek, de politie en het Openbaar Ministerie moeten keihard optreden tegen dierenactivisten. Doen ze dat niet, dan zijn Nederlandse boeren en tuinders vogelvrij.

Dat zegt LLTB-voorzitter Leon Faasen. Hij reageert daarmee op de bezetting van een boerderij in Boxtel door dierenactivisten.

Onrust
Belangenverenigingen als Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) waarschuwen al langer voor radicale groepen, die stallen binnendringen of bezetten. De actie in Boxtel, waar zo'n 200 dierenactivisten een stal binnen drongen, zorgt voor veel onrust bij agrariërs.

Extreme figuren
Maar niet alleen boeren moeten zich volgens Faassen zorgen maken. "Ben je tegen vliegvakanties? Dan bezetten radicalen Schiphol. Ben je tegen de auto-industrie? Dan bezetten extreme figuren gewoon de bekende Nedcar-fabriek in Born of willekeurige autogarages", schrijft Faassen in een open brief.

Opdringen
Daarom wil de voorzitter dat er wordt opgetreden tegen de activisten. "Het is het zoveelste voorbeeld van een heel kleine minderheid die hun eigen mening met geweld en intimidatie probeert op te dingen aan de overgrote meerderheid. Het is een bizar fenomeen en dat moet stoppen."

Kippenschuren
Begin dit jaar maakte dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights undercoverbeelden van kippenschuren in Nederweert en Oirlo. De organisatie wilde hiermee laten zien dat het leven van leghennen 'op geen enkel wijze' als dierwaardig bestempeld kan worden. Animal Rights hoopte met de beelden de poltiek aan te zetten tot het maken van nieuw beleid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen