Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB: 'Keihard optreden tegen dierenactivisten'

Geplaatst opwoensdag 15 mei 2019 - 12:11

De politiek, de politie en het Openbaar Ministerie moeten keihard optreden tegen dierenactivisten. Doen ze dat niet, dan zijn Nederlandse boeren en tuinders vogelvrij.

Dat zegt LLTB-voorzitter Leon Faasen. Hij reageert daarmee op de bezetting van een boerderij in Boxtel door dierenactivisten.

Onrust
Belangenverenigingen als Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) waarschuwen al langer voor radicale groepen, die stallen binnendringen of bezetten. De actie in Boxtel, waar zo'n 200 dierenactivisten een stal binnen drongen, zorgt voor veel onrust bij agrariërs.

Extreme figuren
Maar niet alleen boeren moeten zich volgens Faassen zorgen maken. "Ben je tegen vliegvakanties? Dan bezetten radicalen Schiphol. Ben je tegen de auto-industrie? Dan bezetten extreme figuren gewoon de bekende Nedcar-fabriek in Born of willekeurige autogarages", schrijft Faassen in een open brief.

Opdringen
Daarom wil de voorzitter dat er wordt opgetreden tegen de activisten. "Het is het zoveelste voorbeeld van een heel kleine minderheid die hun eigen mening met geweld en intimidatie probeert op te dingen aan de overgrote meerderheid. Het is een bizar fenomeen en dat moet stoppen."

Kippenschuren
Begin dit jaar maakte dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights undercoverbeelden van kippenschuren in Nederweert en Oirlo. De organisatie wilde hiermee laten zien dat het leven van leghennen 'op geen enkel wijze' als dierwaardig bestempeld kan worden. Animal Rights hoopte met de beelden de poltiek aan te zetten tot het maken van nieuw beleid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen