Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB: 'Keihard optreden tegen dierenactivisten'

Geplaatst opwoensdag 15 mei 2019 - 12:11

De politiek, de politie en het Openbaar Ministerie moeten keihard optreden tegen dierenactivisten. Doen ze dat niet, dan zijn Nederlandse boeren en tuinders vogelvrij.

Dat zegt LLTB-voorzitter Leon Faasen. Hij reageert daarmee op de bezetting van een boerderij in Boxtel door dierenactivisten.

Onrust
Belangenverenigingen als Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) waarschuwen al langer voor radicale groepen, die stallen binnendringen of bezetten. De actie in Boxtel, waar zo'n 200 dierenactivisten een stal binnen drongen, zorgt voor veel onrust bij agrariërs.

Extreme figuren
Maar niet alleen boeren moeten zich volgens Faassen zorgen maken. "Ben je tegen vliegvakanties? Dan bezetten radicalen Schiphol. Ben je tegen de auto-industrie? Dan bezetten extreme figuren gewoon de bekende Nedcar-fabriek in Born of willekeurige autogarages", schrijft Faassen in een open brief.

Opdringen
Daarom wil de voorzitter dat er wordt opgetreden tegen de activisten. "Het is het zoveelste voorbeeld van een heel kleine minderheid die hun eigen mening met geweld en intimidatie probeert op te dingen aan de overgrote meerderheid. Het is een bizar fenomeen en dat moet stoppen."

Kippenschuren
Begin dit jaar maakte dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights undercoverbeelden van kippenschuren in Nederweert en Oirlo. De organisatie wilde hiermee laten zien dat het leven van leghennen 'op geen enkel wijze' als dierwaardig bestempeld kan worden. Animal Rights hoopte met de beelden de poltiek aan te zetten tot het maken van nieuw beleid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen