Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB: 'Keihard optreden tegen dierenactivisten'

Geplaatst opwoensdag 15 mei 2019 - 12:11

De politiek, de politie en het Openbaar Ministerie moeten keihard optreden tegen dierenactivisten. Doen ze dat niet, dan zijn Nederlandse boeren en tuinders vogelvrij.

Dat zegt LLTB-voorzitter Leon Faasen. Hij reageert daarmee op de bezetting van een boerderij in Boxtel door dierenactivisten.

Onrust
Belangenverenigingen als Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) waarschuwen al langer voor radicale groepen, die stallen binnendringen of bezetten. De actie in Boxtel, waar zo'n 200 dierenactivisten een stal binnen drongen, zorgt voor veel onrust bij agrariërs.

Extreme figuren
Maar niet alleen boeren moeten zich volgens Faassen zorgen maken. "Ben je tegen vliegvakanties? Dan bezetten radicalen Schiphol. Ben je tegen de auto-industrie? Dan bezetten extreme figuren gewoon de bekende Nedcar-fabriek in Born of willekeurige autogarages", schrijft Faassen in een open brief.

Opdringen
Daarom wil de voorzitter dat er wordt opgetreden tegen de activisten. "Het is het zoveelste voorbeeld van een heel kleine minderheid die hun eigen mening met geweld en intimidatie probeert op te dingen aan de overgrote meerderheid. Het is een bizar fenomeen en dat moet stoppen."

Kippenschuren
Begin dit jaar maakte dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights undercoverbeelden van kippenschuren in Nederweert en Oirlo. De organisatie wilde hiermee laten zien dat het leven van leghennen 'op geen enkel wijze' als dierwaardig bestempeld kan worden. Animal Rights hoopte met de beelden de poltiek aan te zetten tot het maken van nieuw beleid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV