Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB: 'groene' samenwerkingen voor meer invloed in provincie

Geplaatst opdonderdag 15 november 2018 - 21:01

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) wil meer samenwerken met partijen als Waterleiding Maatschappij Limburg (WML), het Waterschap en de Milieufederatie.

De belangenclub van agrariërs denkt zo meer invloed te kunnen uitoefenen op het beleid van de provincie.

Eisen stellen
"De tijd dat de agrarische sector eisen kan stellen, is voorbij", zegt LLTB-voorzitter Leon Faassen. "Daarom zoeken we samenwerking met bijvoorbeeld Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Waterschap, Milieufederatie en Limburgs Landschap. We kijken naar doelen die we samen kunnen bereiken."

Gemeenschappelijk
Faassen deed de uitspraken tijdens het jaarcongres van de LLTB. Volgens de voorzitter hebben de partijen veel gemeenschappelijk. "We denken allemaal hetzelfde over zaken als milieufraude en criminaliteit in het buitengebied. Als je op zo'n onderwerpen eensgezind bent, dan lukt dat ook op andere thema’s."

Inniger
De partijen werken nu al op verschillende gebieden samen, maar die samenwerking wordt nog inniger als het aan de LLTB ligt. "We zijn buren van elkaar. Als we samen een agenda hebben, kunnen we die beter uitdragen naar de politiek", aldus Faassen.

De partijen gaan de komende tijd met elkaar praten over verschillende thema's zoals CO2-reductie en zonnepanelen op het platteland.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen