Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

LLTB: 'groene' samenwerkingen voor meer invloed in provincie

Geplaatst opdonderdag 15 november 2018 - 21:01

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) wil meer samenwerken met partijen als Waterleiding Maatschappij Limburg (WML), het Waterschap en de Milieufederatie.

De belangenclub van agrariërs denkt zo meer invloed te kunnen uitoefenen op het beleid van de provincie.

Eisen stellen
"De tijd dat de agrarische sector eisen kan stellen, is voorbij", zegt LLTB-voorzitter Leon Faassen. "Daarom zoeken we samenwerking met bijvoorbeeld Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Waterschap, Milieufederatie en Limburgs Landschap. We kijken naar doelen die we samen kunnen bereiken."

Gemeenschappelijk
Faassen deed de uitspraken tijdens het jaarcongres van de LLTB. Volgens de voorzitter hebben de partijen veel gemeenschappelijk. "We denken allemaal hetzelfde over zaken als milieufraude en criminaliteit in het buitengebied. Als je op zo'n onderwerpen eensgezind bent, dan lukt dat ook op andere thema’s."

Inniger
De partijen werken nu al op verschillende gebieden samen, maar die samenwerking wordt nog inniger als het aan de LLTB ligt. "We zijn buren van elkaar. Als we samen een agenda hebben, kunnen we die beter uitdragen naar de politiek", aldus Faassen.

De partijen gaan de komende tijd met elkaar praten over verschillende thema's zoals CO2-reductie en zonnepanelen op het platteland.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen