Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB: FvD kan positief uitpakken voor boeren en tuinders

Geplaatst opdonderdag 21 maart 2019 - 13:07

De opkomst van de partij Forum voor Democratie (FvD) in Limburg kan positief uitpakken voor boeren en tuinders.

Dat laat de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) weten in een reactie op de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen.

Steun
Volgens LLTB-voorzitter Léon Faassen steekt FvD landelijk zijn liefde voor boeren en tuinders niet onder stoelen of banken. De partij deed nog niet eerder mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. Door de uitslag van de verkiezingen woensdag kwam FvD vanuit het niets in het Limburgs Parlement als de op één na grootste partij.

Hoopvol
De LLTB zegt hoopvol te kijken naar de uitslag, waarin partijen als CDA en VVD 'redelijk stabiel' zijn gebleven, en de verliezen voor PvdA en D66 beperkt. "De LLTB hoopt op een stabiele, brede coalitie waarmee de agrarische sector en de samenleving de komende jaren vooruit kunnen", aldus Faassen. "Feit is dat boeren en tuinders Limburg gezond houden. Die bijdrage willen we verder versterken en daarom steken we de hand uit naar álle politieke partijen."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen