Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB: FvD kan positief uitpakken voor boeren en tuinders

Geplaatst opdonderdag 21 maart 2019 - 13:07

De opkomst van de partij Forum voor Democratie (FvD) in Limburg kan positief uitpakken voor boeren en tuinders.

Dat laat de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) weten in een reactie op de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen.

Steun
Volgens LLTB-voorzitter Léon Faassen steekt FvD landelijk zijn liefde voor boeren en tuinders niet onder stoelen of banken. De partij deed nog niet eerder mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. Door de uitslag van de verkiezingen woensdag kwam FvD vanuit het niets in het Limburgs Parlement als de op één na grootste partij.

Hoopvol
De LLTB zegt hoopvol te kijken naar de uitslag, waarin partijen als CDA en VVD 'redelijk stabiel' zijn gebleven, en de verliezen voor PvdA en D66 beperkt. "De LLTB hoopt op een stabiele, brede coalitie waarmee de agrarische sector en de samenleving de komende jaren vooruit kunnen", aldus Faassen. "Feit is dat boeren en tuinders Limburg gezond houden. Die bijdrage willen we verder versterken en daarom steken we de hand uit naar álle politieke partijen."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen