Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB: ‘Deel toeristenbelasting naar boer’

Geplaatst opvrijdag 6 september 2019 - 20:37

Boeren moeten ook meeprofiteren van de inkomsten die binnenkomen uit toeristenbelastingen.

Dat zegt voorzitter Leon Faassen van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB).

Toerisme
Volgens de voorzitter is de agrarische sector van groot belang voor het toerisme maar krijgen ze daar niets voor terug. “Ze noemen ons de stoffeerders van het landschap. De toeristen komen naar Zuid-Limburg voor de bomen die in bloei staan en de koeien in de wei”, stelt Faassen. “Maar we krijgen niets van de opbrengst van de toeristenbelasting die overal geheven wordt.”

Bloei
Daar moet volgens de belangenorganisatie een einde aan komen. "De toeristische sector komt tot bloei door de boeren. Als we het mooie landschap in stand willen houden, dan moet je daar iets voor doen", stelt Faassen. “Het kan niet zo zijn dat de toeristen naar het mooie Zuid-Limburg komen en hun geld alleen uitgeven in de horeca. Dan moet je kijken of je dat geld beter kunt verdelen."

Bijdrage
Agrariërs krijgen nu een bijdrage uit het landschapsfonds. Maar dat is meestal voor een korte periode. Als de boeren een deel van de toeristenbelasting zouden krijgen, zou ze meer zekerheid hebben. “Maar het zal geen bron van inkomsten zijn voor de boeren. Maar het kan wel helpen in slechte tijden.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen