Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB aan de slag met 'natuurinclusieve' landbouw

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 19:59

Limburgse boeren gaan als het aan de LLTB ligt in de toekomst hun bedrijfsvoering 'natuurinclusief' maken, zoals de bond dat noemt.

Daarbij hebben de landbouwers meer oog voor bodem, water, biodiversiteit en natuur dan nu nog het geval is.

Kringloop
De Limburgse landbouwlobby heeft dat dinsdagavond aangekondigd. "Natuurinclusieve landbouw is een belangrijk onderdeel in de kringloopgedachte van landbouwminister Schouten en gaat de komende jaren op bedrijfsniveau een grote rol spelen", zei LLTB-voorzitter Léon Faassen. "De LLTB ziet kansen en wil samen met leden een positieve beweging op gang brengen."

Niet concreet
Concreet zijn de plannen nog niet. De komende tijd wordt er gewerkt aan projecten om de hele zaak in beweging te krijgen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen