Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

LLTB aan de slag met 'natuurinclusieve' landbouw

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 19:59

Limburgse boeren gaan als het aan de LLTB ligt in de toekomst hun bedrijfsvoering 'natuurinclusief' maken, zoals de bond dat noemt.

Daarbij hebben de landbouwers meer oog voor bodem, water, biodiversiteit en natuur dan nu nog het geval is.

Kringloop
De Limburgse landbouwlobby heeft dat dinsdagavond aangekondigd. "Natuurinclusieve landbouw is een belangrijk onderdeel in de kringloopgedachte van landbouwminister Schouten en gaat de komende jaren op bedrijfsniveau een grote rol spelen", zei LLTB-voorzitter Léon Faassen. "De LLTB ziet kansen en wil samen met leden een positieve beweging op gang brengen."

Niet concreet
Concreet zijn de plannen nog niet. De komende tijd wordt er gewerkt aan projecten om de hele zaak in beweging te krijgen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen