Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB aan de slag met 'natuurinclusieve' landbouw

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 19:59

Limburgse boeren gaan als het aan de LLTB ligt in de toekomst hun bedrijfsvoering 'natuurinclusief' maken, zoals de bond dat noemt.

Daarbij hebben de landbouwers meer oog voor bodem, water, biodiversiteit en natuur dan nu nog het geval is.

Kringloop
De Limburgse landbouwlobby heeft dat dinsdagavond aangekondigd. "Natuurinclusieve landbouw is een belangrijk onderdeel in de kringloopgedachte van landbouwminister Schouten en gaat de komende jaren op bedrijfsniveau een grote rol spelen", zei LLTB-voorzitter Léon Faassen. "De LLTB ziet kansen en wil samen met leden een positieve beweging op gang brengen."

Niet concreet
Concreet zijn de plannen nog niet. De komende tijd wordt er gewerkt aan projecten om de hele zaak in beweging te krijgen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen