Overslaan en naar de inhoud gaan

LLTB aan de slag met 'natuurinclusieve' landbouw

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 19:59

Limburgse boeren gaan als het aan de LLTB ligt in de toekomst hun bedrijfsvoering 'natuurinclusief' maken, zoals de bond dat noemt.

Daarbij hebben de landbouwers meer oog voor bodem, water, biodiversiteit en natuur dan nu nog het geval is.

Kringloop
De Limburgse landbouwlobby heeft dat dinsdagavond aangekondigd. "Natuurinclusieve landbouw is een belangrijk onderdeel in de kringloopgedachte van landbouwminister Schouten en gaat de komende jaren op bedrijfsniveau een grote rol spelen", zei LLTB-voorzitter Léon Faassen. "De LLTB ziet kansen en wil samen met leden een positieve beweging op gang brengen."

Niet concreet
Concreet zijn de plannen nog niet. De komende tijd wordt er gewerkt aan projecten om de hele zaak in beweging te krijgen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen