Veestapel halveren voorstel D66 proefballon LLTB (9 sep 2019)

LLTB verbijsterd: 'Ze ontnemen gewoon je bestaansrecht'

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) is met stomheid geslagen na het advies om vergunningen van boeren die in de buurt van natuurgebieden te veel stikstof uitstoten, in te trekken.

akker (7 apr 2020)
Boeren kampen met mestprobleem door slecht weer

De regenval brengt boeren dit jaar in de problemen want het ontregelt de bemesting van veel akkers.

JPET20210803 [niet voor hergebruik]
LLTB en provincie voeren dronevluchten uit tegen wietteelt

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en de provincie Limburg voeren dit jaar samen dronevluchten uit in de jacht op illegale wietteelt in maisvelden.

Landbouw
Minister bezoekt rampgebied: 'Schade honderden miljoenen'

De schade voor land- en tuinbouw die is veroorzaakt door wateroverlast bedraagt naar schatting honderden miljoenen. Dat zei Léon Faassen, voorzitter van de LLTB, maandag tijdens een bezoek van minister Carola Schouten aan Limburg.

Hoogwater Stevensweert 15 jul 2021
LLTB: bestempel hoogwater als nationale ramp

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond wil dat het kabinet de wateroverlast in Limburg erkent als nationale ramp.

Beregenen sproeien landbouw
Onbegrip bij LLTB over onttrekkingsverbod oppervlaktewater

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond heeft geen begrip voor het onttrekkingsverbod van oppervlaktewater, dat het Waterschap heeft ingevoerd in Noord- en Midden-Limburg.

gouvernement
Ondernemend Limburg: 'Stop deze politieke chaos'

De drie ondernemersverenigingen MKB-Limburg, Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) zijn niet te spreken over de politieke chaos in Limburg.

Stuw Tongelroyse beek - 31 mei 2021
LLTB ontsteld over laten zakken stuwen op vijf plaatsen

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) reageert ontsteld op het besluit van het Waterschap Limburg om op vijf plaatsen in Limburgse beken de stuwen naar beneden te doen.

Hennep tussen de maïs (2020)
Groene Brigade gaat helpen hennep op te sporen op akkers

De Provincie Limburg en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) slaan dit jaar de handen ineen om hennepteelt op boerenakkers tegen te gaan.

Bram Tankink
Sporters in de bres voor verkeersveiligheid Heuvelland

'Meer respect, geef elkaar de ruimte en ben galant'. Dat is de boodschap die de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) wil uitstralen met de nieuwe verkeersveiligheidscampagne 'Goed Gezien'.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten