Overslaan en naar de inhoud gaan

Liverpool tevreden over 'geslaagde' Schuurs

Geplaatst opwoensdag 14 juni 2017 - 18:28

Fortuna Sittard-talent Perr Schuurs (17) is tijdens een stage goed in de smaak gevallen bij de Engelse topclub Liverpool.

De talentvolle verdediger uit Nieuwstadt was in mei een week in Liverpool.

Lees ook: Fortuna-talent Perr Schuurs (17) op stage bij Liverpool

Zeer tevreden
Schuurs trainde mee en speelde ook een oefentoernooi met een jeugdteam van the Reds. "Liverpool heeft laten weten zeer tevreden te zijn over hoe Perr zich daar heeft gepresenteerd", vertelt vader en voormalig handbalinternational Lambert. "De club zou een rapport opstellen en dat delen met Fortuna Sittard. Dat wachten we nu af."

Steven Gerrard
Lambert vergezelde Perr tijdens de trip naar Engeland. "Ik heb onder meer met Steven Gerrard gesproken, die daar nu jeugdtrainer is. Hij is speciaal naar Perr komen kijken. Dat was natuurlijk wel bijzonder. Maar hij blijft er heel rustig onder en wil vooral lekker voetballen."

Grote interesse
Naast de concrete interesse van Liverpool, staan verschillende binnen- en buitenlandse clubs in de rij voor de talentvolle verdediger. "Maar dat is nog niet concreet. We weten ook nog niet wat Liverpool wil. En dan nog is het aan Perr wat hij wil. We weten dat hij nog lang geen kant en klare speler is, dus hij moet geen stappen overslaan", zegt Lambert.

Even afwachten
"Dat sluit buitenlandse teams overigens niet uit, want zij kunnen Perr ook elders stallen en hem daar ervaring laten opdoen. Ook Fortuna wil met ons in gesprek en hij weet dat hij daar minuten kan maken. Laten we alles even afwachten."

Leerplicht
Voor het transfergeweld rondom Schuurs losbarst, wordt er eerst gefeest. De tiener kreeg woensdag namelijk te horen dat hij is geslaagd. "We gaan lekker ergens eten om het te vieren. En dat diploma is niet onbelangrijk, want dat was een vereiste vanuit de leerplichtambtenaar om een eventuele stap naar het buitenland te maken."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Fortuna-talent Perr Schuurs (17) op stage bij Liverpool
Perr Schuurs Ajax Champions League
Schuurs op examen in CL-kraker tegen Lijnders' Liverpool
Gewilde Perr Schuurs denkt na over interesse
Revelatie Schuurs in voorlopige selectie Oranje onder 19
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen