Overslaan en naar de inhoud gaan

LIVE: Weerter politiemol voor de rechter

Geplaatst opdinsdag 12 januari 2016 - 8:45

Blijft hij zwijgen, of zal de Weerter 'politiemol' Mark M. toch eindelijk gaan praten? De oud-politieman staat dinsdag voor de rechter in Den Bosch.

Justitie denkt dat Mark geheime politie-informatie heeft verkocht aan criminelen. Net als zijn vermeende handlanger Mark S., staat de Weertenaar dinsdag voor het hekje in een zogeheten pro-formazaak.

Gekopieerd
M. heeft volgens justitie als politieman duizenden pagina's vertrouwelijke onderzoeksinformatie gekopieerd uit het politiesysteem. Hij verkocht die informatie via mail en op USB-sticks.

Fouten
Door fouten van de politie kon M. jarenlang zijn gang gaan. De man uit Weert werkte in een vertrouwensfunctie terwijl hij nog niet aan de vereisten daarvoor voldeed. Toen hij van die taken werd gehaald, werden zijn autorisaties niet ingetrokken, waardoor hij nog steeds bij de vertrouwelijke gegevens kon.

De rechter kijkt dinsdag onder meer of het voorarrest van M. wordt verlengd en naar de stand van zaken in het onderzoek tegen hem.

Live
Volg de ontwikkelingen in de rechtszaal hier via Twitter op de voet.

Meer achtergronden over de verdachten en hun kompanen vindt u dinsdag in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

Lees ook:
- Politiemol verkocht informatie voor vast bedrag per maand
- Politiemol had informatie uit tientallen zaken
- 'Politie vergat inlog-autorisatie Mark M. te blokkeren'

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Politiemol Mark M. moet blijven zwijgen
Zaak tegen politiemol Mark M. gaat lang duren
Politiemol woont weer bij zijn moeder
Politiemol verdacht van lidmaatschap criminele bende
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen