Overslaan en naar de inhoud gaan

LIVE: Van Rey staat terecht voor verkiezingsfraude

Geplaatst opdinsdag 5 april 2016 - 9:25

Op de tweede dag van het proces tegen Jos van Rey wordt de verkiezingsfraude behandeld waar de Roermondse politicus van wordt verdacht. 1Limburg doet live verslag.

De verdenking komt nadat er bij invallen in zijn huis tientallen stempassen en volmachten werden gevonden, waarmee in naam van een andere stemgerechtigde gekozen kan worden.

Kant-en-klaar
De volmachten waren ook nog eens half ingevuld, waarmee Van Rey eigenlijk al kant-en-klare stemmen klaar had liggen. Volgens de kieswet mag een kiezer hooguit voor twee anderen een volmachtstem uitbrengen.

Alleen Van Rey
Net als maandag is alleen Jos van Rey zelf verdachte. Als volgende week de vastgoedfraude en omkoping met reisjes op de planning staan, zitten ook medeverdachten Piet van Pol en Tilman Schreurs in het beklaagdenbankje in Rotterdam.

Tijdlijn
Nog even teruglezen hoe het zat? Kijk dan op de tijdlijn die is gemaakt door Dagblad De Limburger en BIC Multimedia

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen