Overslaan en naar de inhoud gaan

LIVE: Van Rey staat terecht voor verkiezingsfraude

Geplaatst opdinsdag 5 april 2016 - 9:25

Op de tweede dag van het proces tegen Jos van Rey wordt de verkiezingsfraude behandeld waar de Roermondse politicus van wordt verdacht. 1Limburg doet live verslag.

De verdenking komt nadat er bij invallen in zijn huis tientallen stempassen en volmachten werden gevonden, waarmee in naam van een andere stemgerechtigde gekozen kan worden.

Kant-en-klaar
De volmachten waren ook nog eens half ingevuld, waarmee Van Rey eigenlijk al kant-en-klare stemmen klaar had liggen. Volgens de kieswet mag een kiezer hooguit voor twee anderen een volmachtstem uitbrengen.

Alleen Van Rey
Net als maandag is alleen Jos van Rey zelf verdachte. Als volgende week de vastgoedfraude en omkoping met reisjes op de planning staan, zitten ook medeverdachten Piet van Pol en Tilman Schreurs in het beklaagdenbankje in Rotterdam.

Tijdlijn
Nog even teruglezen hoe het zat? Kijk dan op de tijdlijn die is gemaakt door Dagblad De Limburger en BIC Multimedia

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen