Overslaan en naar de inhoud gaan

LIVE: Van Rey staat terecht voor verkiezingsfraude

Geplaatst opdinsdag 5 april 2016 - 9:25

Op de tweede dag van het proces tegen Jos van Rey wordt de verkiezingsfraude behandeld waar de Roermondse politicus van wordt verdacht. 1Limburg doet live verslag.

De verdenking komt nadat er bij invallen in zijn huis tientallen stempassen en volmachten werden gevonden, waarmee in naam van een andere stemgerechtigde gekozen kan worden.

Kant-en-klaar
De volmachten waren ook nog eens half ingevuld, waarmee Van Rey eigenlijk al kant-en-klare stemmen klaar had liggen. Volgens de kieswet mag een kiezer hooguit voor twee anderen een volmachtstem uitbrengen.

Alleen Van Rey
Net als maandag is alleen Jos van Rey zelf verdachte. Als volgende week de vastgoedfraude en omkoping met reisjes op de planning staan, zitten ook medeverdachten Piet van Pol en Tilman Schreurs in het beklaagdenbankje in Rotterdam.

Tijdlijn
Nog even teruglezen hoe het zat? Kijk dan op de tijdlijn die is gemaakt door Dagblad De Limburger en BIC Multimedia

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen