Overslaan en naar de inhoud gaan

LIVE: Meer dan 200 miljoen coronaprikken gezet in VS

Geplaatst opwoensdag 21 april 2021 - 6:30

In ons liveblog lees je dagelijks het belangrijkste nieuws over het coronavirus, de lockdown en de gevolgen van de coronacrisis.

Dit is het belangrijkste coronanieuws van woensdag 21 april:

20:48 uur - Meer dan 200 miljoen coronaprikken gezet in de VS
De Verenigde Staten zijn woensdag volgens president Joe Biden de grens van 200 miljoen coronaprikken gepasseerd. Dat gebeurde binnen honderd dagen sinds zijn aantreden. Aanvankelijk was het Bidens plan om binnen die honderd dagen zeker 100 miljoen prikken te zetten, maar dat doel werd al op de 58e dag gehaald. Hij sprak tijdens een persconferentie van een 'ongelooflijke prestatie' dat nu twee keer zoveel doses zijn toegediend.

Van de 65-plussers heeft 80 procent minstens één prik gehad. Het aantal sterfgevallen in deze bevolkingsgroep is sterk afgenomen. Door de miljoenen vaccinaties zijn mogelijk tienduizenden levens gespaard gebleven, stelde Biden. Er zijn in de VS officieel ruim 560.000 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat zijn er meer dan in ieder ander land.

Biden zei dat de VS in een nieuwe fase van de vaccinatiecampagne zijn beland. Sinds maandag kunnen alle Amerikanen vanaf 16 jaar gevaccineerd worden. De president benadrukte tijdens de persconferentie dat het vaccin gratis is en dat de vaccins nodig zijn om ook onder jongeren ernstige ziekte en sterfgevallen te voorkomen.

19:07 uur - Nieuwe omgangsvormen voor mensen die een vaccinatie hebben gekregen
Als twee mensen of huishoudens die volledig zijn gevaccineerd tegen het coronavirus elkaar ontmoeten, is het niet nodig dat ze afstand van elkaar houden of mondkapjes dragen, vindt het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Het EU-agentschap stelt in een nieuwe richtlijn dat lidstaten 'kunnen overwegen' dit soort maatregelen te versoepelen.

Wanneer jongeren en mensen van middelbare leeftijd van wie er één wel is gevaccineerd en één niet elkaar ontmoeten, kan de 1,5 meter ook overboord wat het ECDC betreft. Dat geldt niet voor mensen die een verhoogd risico lopen op ernstige ziekte door het coronavirus.

Ouderen die zijn gevaccineerd zouden volgens de Europese instantie wel afstand moeten blijven houden tot niet-gevaccineerden. Ook in de openbare ruimte en bij grote bijeenkomsten blijven sociale afstand en mondkapjes gewenst, oordeelt het ECDC. Hetzelfde advies geldt als 'zorgelijke varianten' van het coronavirus die vaccins kunnen omzeilen in hoge mate circuleren. Het agentschap baseert het nieuwe advies aan de lidstaten op de huidige stand van de wetenschap.

In Nederland is de lijn tot nog toe dat mensen zich ook na vaccinatie moeten blijven houden aan voorzorgsmaatregelen, zoals afstand houden tot anderen. Geen enkel vaccin geeft immers 100 procent bescherming.

18:54 uur - De Efteling gaat zaterdag niet open voor testevenement
De Efteling gaat zaterdag niet open voor het testevenement van Fieldlab. Er hebben zich 4000 belangstellenden aangemeld terwijl was gerekend op 8000 en dat aantal is te weinig om gedegen onderzoek te doen, meldt Fieldlab woensdag. "Evenementen moeten worden uitgevoerd met een verhoogd bezoekersaantal. Met een aantal van 4000 bezoekers zou de onbenutte capaciteit van attracties en park veel te groot zijn, voor een reële vergelijking met een normale situatie. Bovendien is onderzoek naar bezoekersdynamiek, contactmomenten in attracties en wachtrijen niet mogelijk, door de zeer lage bezettingsgraad van attracties en park", aldus Fieldlab.

Fons Jurgens, algemeen directeur van de Efteling, denkt dat alle ophef rond het inmiddels afgeblazen 538-evenement in Breda hebben geleid tot dit lage aantal aanmeldingen.

17:18 uur - 'EU ziet af van optie op extra vaccins Janssen en AstraZeneca'
De Europese Unie ziet af van de extra 300 miljoen coronavaccins van Janssen en AstraZeneca waarop zij aanspraak kon maken. De opties in de contracten met beide vaccinmakers worden niet gelicht, zegt een hooggeplaatste EU-bron tegen persbureau Reuters. De verstandhouding van de EU met AstraZeneca is verzuurd omdat de farmaceut al maanden veel minder vaccins levert dan afgesproken. Bovendien zijn er zorgen over de veiligheid van beide vaccins, die op een vergelijkbare manier werken.

16:49 uur - Reizigersvereniging krijgt meer meldingen over volle treinen
Reizigersvereniging Rover heeft de afgelopen drie weken 200 meldingen over volle treinen ontvangen, dat is 30 procent meer dan over de hele maand maart. Rover meldt dat reizigers vooral klagen over de treintrajecten waar de NS vanwege de coronacrisis met minder treinen is gaan rijden.

Het toegenomen aantal meldingen komt doordat meer mensen met de trein gaan. In de maand maart ging 30 procent van het 'normale' aantal reizigers met de trein. In april is dat 40 procent. "Sinds mensen mogen winkelen op afspraak en de scholen weer open zijn is het drukker in de trein," zegt Rover-directeur Freek bos. "We hopen dat nu er verdere versoepelingen komen de NS ook weer meer treinen inzet."

Een groot deel van de klachten gaat over de intercitys tussen Roermond en Eindhoven, Den Haag en Rotterdam, en Gouda en Amersfoort. Daarnaast krijgt de reizigersvereniging meldingen over drukte in de sprinters tussen Uitgeest en Amsterdam Centraal.

Ook heeft de NS volgens Rover op een aantal plekken kortere treinen dan normaal ingezet. "Veel reizigers melden daarom dat ze geen 1,5 meter afstand kunnen houden en zich daarom niet veilig voelen," zegt Bos. "We roepen de NS op om langere treinen in te zetten."

16:28 uur - Bijna 5 miljoen vaccins toegediend, Nederland vijfde van EU
Na de moeizame start van de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus zijn er inmiddels bijna vijf miljoen prikken gezet in Nederland. Het coronadashboard van de overheid vermeldde woensdag dat in totaal 4,8 miljoen vaccindoses zijn toegediend. Het tempo ligt momenteel op ruim 100.000 prikken per dag. Van alle EU-landen staat Nederland op de vijfde plaats waar het gaat om het percentage van de bevolking dat ten minste één prik tegen Covid-19 heeft gekregen. Daarmee staat Nederland nagenoeg op gelijke hoogte met nummer vier Estland.

15:34 uur - RIVM meldt 8530 nieuwe besmettingen
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft tussen dinsdagochtend en woensdagochtend 8530 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat zijn er 1682 meer dan dinsdag, toen 6848 positieve tests werden gemeld. Aanvankelijk berichtte het RIVM dinsdag 6871 over nieuwe gevallen, maar dat aantal werd iets naar beneden bijgesteld.

Het aantal coronagevallen is op woensdagen vaak wat hoger dan op andere dagen. Het nieuw gemelde aantal is lastig te vergelijken met dezelfde dag een week geleden. Toen werden 5456 gemeld, maar dat lage aantal kwam door een technische storing bij de GGD'en. De volgende dag werden de niet doorgegeven gevallen alsnog gemeld.

Het RIVM heeft in de afgelopen zeven dagen 57.003 positieve testresultaten geregistreerd. Dat komt neer op gemiddeld 8143 nieuwe gevallen per dag.

15:23 uur - Horeca vreest personeelstekort in de zomer
De horeca vreest aankomende zomer een tekort aan personeel als de café's en restaurants weer open mogen. Door de langdurige sluiting van horecabedrijven heeft veel personeel de sector verlaten. Volgens de Stichting Horeca Vakbekwaamheid (SHV) waren er voor de coronacrisis 466.000 mensen werkzaam in de horeca. Nu zijn dat er 340.000.

De horeca kampte voor de coronacrisis ook al met een structureel personeelstekort. Volgens FNV-bestuurslid Edwin Vlek kwam dat onder meer omdat de horeca een van de slechts betalende sectoren is, en veel werknemers een flexcontract hebben. Ook is er een groot tekort aan goede vakkrachten, zoals koks. "De instroom in de mbo-horecaopleidingen neemt sterk af. Straks is de grootste beperkende maatregel niet het coronavirus, maar het personeelstekort."

14:30 uur - Thuisbezorgd.nl laat mensen hapjes en drankje bestellen op terras
Maaltijdbestelwebsite Thuisbezorgd.nl gaat zich ook richten op bezoekers van terrassen. Aangesloten restaurants kunnen hun gasten straks eten en drinken laten bestellen via de app van Thuisbezorgd. Dan hoef je niet te wachten met bestellen totdat de ober of serveerster bij je tafeltje langsgaat.

Met de stap speelt het platform in op de aangekondigde coronaversoepelingen. De nieuwe optie komt volgende week gelijktijdig beschikbaar met de beperkte heropening van terrassen. Zelf zegt Thuisbezorgd zo restaurants een handje te helpen met de verwachte drukte en het hen zo makkelijk mogelijk maken om 'coronaproof' open te kunnen.

14:20 uur - Minder coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen
Na drie dagen van stijgingen is het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen woensdag iets gedaald. In totaal zijn nu 2614 patiënten met Covid-19 opgenomen, 39 minder dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van deze mensen liggen er 822 op de intensive care, één minder dan de voorgaande dag. Het is wel de vijfde dag op rij dat er meer dan 800 Covid-patiënten op de ic's liggen. Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten af met 38 tot 1792.

De afgelopen dagen werden er telkens meer patiënten opgenomen. Zondag, maandag en dinsdag kwamen er respectievelijk 50, 66 en 109 coronapatiënten bij in de ziekenhuizen.

13:30 uur - Raadpop wederom afgelast vanwege pandemie
De zesde editie van muziekfestival Raadpop in Nederweert kan ook dit jaar niet doorgaan vanwege de coronapandemie.

Dat laat de organisatie woensdag weten.

De organisatie zette in 2020 al een streep door het evenement en verplaatste de zesde editie naar het weekend van 4 en 5 juni dit jaar. Wederom gooit corona roet in het eten. Ondanks ontwikkelingen op het gebied van sneltesten en vaccinaties zijn er te veel onzekerheden om in juni een verantwoord festival neer te zetten, zegt de organisatie. Lees hier meer.

12:09 uur - 'Afstand houden niet altijd mogelijk in openbaar vervoer'
Anderhalve meter afstand houden van andere mensen is niet altijd mogelijk in het openbaar vervoer, zegt koepelorganisatie Openbaar Vervoer Nederland (OVNL). Volgens de organisatie is ook nooit afgesproken dat dit verplicht is. OVNL zegt dit na kritiek vanuit het OMT op de drukte in sommige bussen en treinen.

"Anderhalve meter afstand is nooit haalbaar geweest in het openbaar vervoer. Daarom waren wij de eerste sector waar de mondkapjesplicht is ingegaan", aldus voorzitter van OVNL Pedro Peters. In juni 2020 werd in overleg met de regering besloten dat in het openbaar vervoer mondkapjes verplicht werden, omdat er niet altijd voldoende afstand kan worden gehouden.

"De verschillende vervoerders doen hun uiterste best om reizigers te helpen om drukte te mijden. Denk bijvoorbeeld aan spreidingsafspraken met onderwijsinstellingen, de oproep om buiten de spits te reizen en de inzet van druktemelders in de verschillende reisplanners", zegt Peters.

10:58 uur - 'Nieuwe vraagstukken door beperkte openstelling horeca'
Burgemeester Rianne Donders van Roermond verwacht dat de beperkte openstelling van de horeca de komende tijd veel nieuwe problemen en vraagstukken gaat oproepen. Dat zei ze in een reactie op de persconferentie van het demissionair kabinet van dinsdagavond. "Ik denk ook dat mensen blij zijn dat er meer ruimte komt. Of dat als genoeg voelt, is de vraag."

"We hebben inmiddels ervaring met heropeningen, maar het is afwachten hoe het gaat lopen. Mensen zijn in eerste instantie misschien terughoudend en bezorgd over de risico's", zegt Donders. "Mijn grootste zorg is dat de versoepelingen blijven voorkomen dat er meer besmettingen bij komen. We rekenen op de medewerking van alle burgers en ondernemers."

Video: L1

10:20 uur - Ggz-medewerkers ingeënt met coronavaccin van Janssen in Leiden
De eerste prikken in Nederland met het coronavaccin van farmaceut Janssen zijn woensdag gezet in het Leidse museum Boerhaave. Vijf ggz-medewerkers kregen de prik in het wetenschapsmuseum, onder toeziend oog van zorgminister Hugo de Jonge en burgemeester van Leiden Henri Lenferink. Baudette Engelsman, medewerkster van GGZ Rivierduinen, was de eerste die in Leiden de prik kreeg. "We hebben de prik echt wel nodig voor het werk, wij moeten soms gewoon dichtbij komen", zei Engelsman.

Nederland kreeg vorige week een kleine 80.000 doses van het vaccin binnen. In eerste instantie is het vaccin toebedeeld aan ziekenhuismedewerkers met direct patiëntcontact en patiënten en medewerkers van ggz-instellingen. Aanstaande vrijdag en maandag worden de vaccins van Janssen die al zijn geleverd uitgereden naar ziekenhuizen en ggz-instellingen.

In de ziekenhuizen zullen ongeveer 39.000 extra medewerkers onder de 60 jaar met direct patiëntcontact worden gevaccineerd. Binnen de intramurale ggz-instellingen wachten nog ruim 40.000 mensen onder de 65 jaar op een vaccinatie.

10:12 uur - Hoogste Duitse hof wijst klachten tegen EU-herstelfonds af
Het Duitse grondwettelijke hof heeft de weg vrijgemaakt voor een EU-herstelfonds van honderden miljarden euro's om de coronacrisis te bestrijden. Rechters van het constitutionele hof oordeelden dat bezwaren tegen de financiële steun van enkele Duitsers ongegrond waren. Door de klacht kon het herstelfonds, dat lidstaten van de Europese Unie moeten goedkeuren, nog niet worden ingezet.

Voor het herstelfonds gaat de Europese Unie op Europees niveau schulden aan. Dat ligt onder andere in Duitsland, maar ook in Nederland, gevoelig omdat lidstaten die hun huishoudboekje minder goed op orde hebben zo zouden profiteren van de hoge kredietwaardigheid van zuinigere landen. In dat licht was de goedkeuring van het herstelfonds door de Duitse Bondsdag een grote stap.

Het herstelfonds werd in het leven geroepen na stevige onderhandelingen tussen de regeringen van de EU-lidstaten en is het belangrijkste onderdeel van een grotere serie coronamaatregelen van in totaal 750 miljard euro. De lidstaten kunnen alleen aanspraak maken op het fonds als ze een gedetailleerd herstelplan indienen in Brussel dat moet voldoen aan diverse voorwaarden. De Nederlandse Tweede Kamer stemde al in met het herstelfonds.

8:38 uur - Ruim 4,7 miljoen mensen kijken naar coronapersconferentie
Ruim 4,7 miljoen mensen hebben dinsdagavond om 19:00 uur naar de coronapersconferentie gekeken van demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge. NPO 1, RTL 4 en SBS6 zonden de persconferentie uit. Daarin kondigden Rutte en De Jonge enkele versoepelingen aan.

De vorige coronapersconferentie van 13 april trok iets meer dan vier miljoen kijkers. De persconferentie van eind april vorig jaar blijft vooralsnog de best bekeken uitzending met 7,8 miljoen kijkers.

Met 2.9 miljoen kijkers was de persconferentie op NPO 1 gelijk ook het best bekeken programma van dinsdag. Het NOS-journaal van 20:00 uur (2,3 miljoen kijkers) en De Vooravond (1,7 miljoen), beide op NPO 1, maakten de top drie compleet. Opvallend is dat de vijf best bekeken programma's van dinsdag allemaal werden uitgezonden op NPO 1.

8:00 uur - Weinig versoepelingen verpleeghuizen ondanks hoge vaccinatiegraad
Weinig verpleeghuizen hebben de laatste tijd versoepelingen doorgevoerd, ondanks de hoge vaccinatiegraad.

Dat melden de universiteiten van Maastricht en Nijmegen op basis van onderzoek bij 76 verpleeghuizen, die al bijna een jaar lang worden gevolgd.

In de meeste verzorgingshuizen is minimaal 80 procent van de bewoners ingeënt tegen het coronavirus en ongeveer 60 tot 70 procent van het personeel. De onderzoekers zeggen dat het versoepelen van bezoekersregelingen goed zou zijn voor het welzijn van de bewoners. Lees hier meer.

7:15 uur - 'Echt herstel horeca vindt pas volgend jaar plaats'
Het echte herstel van de horeca vindt waarschijnlijk pas volgend jaar plaats, ondanks dat de terrassen volgende week onder voorwaarden weer open kunnen. Volgens economen van ING lukt het de sector namelijk niet meer om al het omzetverlies uit 2020 dit jaar goed te maken. De kenners hebben hun verwachtingen voor cafés en restaurants naar beneden bijgesteld aangezien de lockdown langer duurt dan eerder voorzien.

In december dacht de bank nog dat de horeca dit jaar een omzetgroei van 35 procent zou laten zien. Inmiddels gaat ING uit van een plus tussen de 10 en 15 procent. Daarmee wordt het omzetverlies uit 2020 eind dit jaar bij lange na nog niet goedgemaakt.

"De horeca heeft een zwaar jaar achter de boeg", constateert sectoreconoom Katinka Jongkind van ING. "Maar na een stroeve start in 2021 vindt de horeca vanaf de tweede helft van het jaar weer de weg omhoog. De mate van herstel is grotendeels afhankelijk van de snelheid waarmee de beperkende maatregelen worden teruggedraaid. Zowel het derde als het vierde kwartaal worden voor veel horecaondernemers de piekmomenten om verloren omzet terug te halen. Het grote herstel voor de sector zal echter pas volgend jaar plaatsvinden."

6:45 uur - Inspectie trekt schielijk advies in over AstraZeneca
Er woedt achter de schermen een felle discussie over de vraag of 60-minners die dat zelf willen, kunnen worden gevaccineerd met AstraZeneca. De Inspectie Gezondheidszorg (IGJ) publiceerde dinsdag op haar website een persbericht. Daarin staat dat artsen een professionele afweging moeten kunnen maken wanneer patiënten om dringende medische redenen vragen het omstreden vaccin toe te dienen, meldt de Volkskrant.

Dat is tegen het advies van de Gezondheidsraad en het besluit van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) om toediening van AstraZeneca bij 60-minners niet toe te staan. Amper tien minuten na publicatie trok de Inspectie het bericht in, aldus de krant, die het advies heeft ingezien.

6:30 uur - Eerste prikken met Janssen-vaccin gezet
Nederland begint vanaf woensdag met de inentingen met het coronavaccin van Janssen. In de ochtend krijgt een aantal ggz-medewerkers de eerste prik met dit vaccin, in het museum Boerhaave in Leiden. Zorgminister Hugo de Jonge en burgemeester Henri Lenferink zijn daarbij aanwezig.

De Jonge maakte dinsdagavond tijdens de persconferentie bekend dat het vaccineren met Janssen gaat beginnen, na onderzoek van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) naar een zeldzame combinatie van trombose en een lager aantal bloedplaatjes. Volgens het EMA is dat inderdaad een zeer zeldzame bijwerking van het vaccin, maar wegen de voordelen op tegen de nadelen.

6:00 uur - Miljoen 60-minners krijgen vanaf mei sneller hun vaccinatie
De GGD'en gaan versneld mensen van 18 tot 60 jaar oud met een medische indicatie vaccineren. Huisartsen, verpleegkundigen, basisartsen en de GGD'en werken samen met het RIVM om de ongeveer miljoen mensen in deze doelgroep hun inenting te geven. Ze krijgen het vaccin van Pfizer/BioNTech of Moderna. Vanaf de eerste week van mei worden 'in groepen' uitnodigingen verstuurd door huisarts. Het gaat om mensen die ook uitgenodigd worden voor een griepprik.

Aanvankelijk zouden zij tegelijk gevaccineerd worden met de groep van 50 tot 60 jaar oud, maar dat wordt nu iets eerder. Bovendien wordt er extra vaart gemaakt door samen te werken met de GGD'en, in plaats van het hele project aan de huisartsen over te laten, aldus het ministerie van VWS. Op deze manier kan het aantal prikken volgens het ministerie opgevoerd worden naar 1,5 miljoen prikken per week.

5:37 uur - OMT adviseerde 'met klem' te wachten met versoepelen
Het Outbreak Management Team (OMT) heeft het kabinet 'met klem' geadviseerd te wachten met de dinsdag aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen, totdat vaststaat 'dat de piek inderdaad achter ons ligt'. En dat is volgens de deskundigen 'op basis van de huidige getallen' nog onduidelijk. Dat staat in het jongste OMT-advies dat zorgminister Hugo de Jonge naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

5:24 uur - Horeca: vroege terrassluiting zorgt voor verplaatsing naar parken
De vroege terrassluiting zoals het demissionair kabinet dinsdag heeft aangekondigd, werkt de verplaatsing naar parken alleen maar in de hand. Dat zegt Dirk Beljaarts, directeur van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Mensen zullen toch samenkomen en zich verspreiden. Ik denk dat het heel naïef is dat het kabinet denkt dat mensen dan naar huis gaan. Het is nog net op tijd om in de supermarkt een kratje bier te halen en naar het park te gaan."

5:00 uur - Curaçao komt met beperkte versoepeling coronamaatregelen
De Curaçaose overheid heeft dinsdagochtend enkele versoepelingen van de coronamaatregelen bekendgemaakt. Zo krijgen restaurants de mogelijkheid om tussen 16.00 uur en 20.00 uur eten te bezorgen. Ook de detailhandel mag bezorgen en er kan bouwmateriaal bij bouwwinkels worden opgehaald. Ook mogen bewoners voortaan tussen 04.30 uur en 08.00 uur naar het strand om te sporten. Dat was sinds 24 maart, toen het eiland in lockdown ging, allemaal niet mogelijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen