Overslaan en naar de inhoud gaan

Live: boekpresentatie over aanslag in Roermond

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2015 - 16:43

Journalist Paul van Gageldonk presenteert donderdagavond zijn boek: Ruger .357, de IRA in Limburg, over de aanslag in Roermond. Volg deze presentatie live op 1Limburg.

De boekpresentatie is in het universiteitsgebouw aan de Tongersestraat in Maastricht, georganiseerd door Dagblad De Limburger/ Limburgs Dagblad samen met de universiteit.

Reconstructie
Journalist Paul van Gageldonk van Dagblad De Limburger/ Limburgs Dagblad reconstrueert in zijn boek wat er in 1990 gebeurde in Roermond en wat daar aan vooraf ging, zowel in Nederland als Ierland. Ooggetuigen, politiemensen, rechters, officieren van justitie, advocaten, terrorismedeskundigen en ex-IRA-leden vertellen uitgebreid over wat hen destijds overkwam.

Ex-IRA-terrorist
Na de boekpresentatie geeft voormalige IRA-terrorist, Patrick Magee, een lezing. Hij was in 1984 verantwoordelijk voor een bomaanslag in het Britse Brighton. Vijf mensen kwamen daarbij om het leven. Magee vertelt over zijn verleden als strijder voor de Iers-Republikeinse zaak, zijn gevangenschap en zijn werk als vredesactivist.

Volg de presentatie vanaf 19:30 uur live via de website van 1Limburg.

Werkt bovenstaande video niet? Volg de boekpresentatie live op de site van de UM.

L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ex-IRA-terrorist spreekt op Universiteit Maastricht
Islamitische school Maastricht staat stil bij aanslagen
MH17-expert wil excuses en eerherstel
IRA-verdachte Roermond opgepakt in Spanje
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen