Overslaan en naar de inhoud gaan

Lisa Scheenaard naar halve finales op Olympische Spelen

Geplaatst opvrijdag 23 juli 2021 - 7:14

Roeister Lisa Scheenaard uit Weert heeft zich samen met Roos de Jong geplaatst voor de halve finales op de Olympische Spelen. Het duo won vrijdag hun serie op het onderdeel dubbeltwee.

Het duo kwam over de finish in een tijd van 6.49,90.

Opgebouwd
Scheenaard en De Jong hadden hun race goed opgebouwd. De race duurde twee kilometer en elke 500 meter wisten ze een plekje te winnen. Na 500 meter roeiden ze nog op de laatste positie, maar in de laatste meters vochten ze met Litouwen om de zege in de serie. Met een halve seconde voorsprong wisten ze de serie uiteindelijk te winnen. De tijd van Scheenaard en De Jong was de tweede tijd van alle boten die in actie kwamen op het onderdeel dubbeltwee. Alleen een duo uit Roemeniƫ was een fractie sneller.

De halve finale staat gepland op maandag 26 juli. Een eventuele finale is twee dagen later.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen