Overslaan en naar de inhoud gaan

Lisa Scheenaard houdt hart vast na positieve test coach

Geplaatst opzondag 25 juli 2021 - 9:39

Roeisters Roos de Jong en de uit Weert afkomstige Lisa Scheenaard houden naar eigen zeggen hun hart vast na de positieve coronatest van Josy Verdonkschot, de hoofdcoach van de vrouwen.

Inmiddels hebben al drie leden van de Nederlandse roeiafvaardiging in Tokio positief getest op het coronavirus en de vrees bestaat dat het aantal oploopt.

Lees ook: Roeicoach Josy Verdonkschot test positief op Spelen

Mijnenveld
"Het komt nu ineens heel dichtbij", zei Scheenaard na het bereiken van de finale van de dubbeltwee. "Eerst was het een ander perspectief omdat het verder van ons afstond. Maar Josy is onze hoofdcoach. En dan ga je toch wel twijfelen hoe groot het mijnenveld precies is, gekeken naar hoe voorzichtig hij altijd is. Het speelt zeker mee."

Besmettingen lopen op
De roeiploeg werd eerder in de week opgeschrikt door de positieve test van roeier Finn Florijn en ook een ander staflid bleek besmet te zijn. Zondagochtend werden De Jong en Scheenaard wakker met het nieuws dat ook een van hun coaches positief heeft getest.

Knop omzetten
"We hadden een hartslag van 180 in de ochtend toen we wakker werden en het appje lazen", aldus De Jong. Scheenaard: "Je verwacht wel anders op te staan en je merkte wel dat er een stilte viel in de kamer. We vroegen ons af hoe alles zit en of de medische staf ons kon voorzien van aanvullende informatie. Maar we moesten ook de knop omzetten omdat we een superbelangrijke race hadden."

Minibubbel
De Jong en Scheenaard hopen dat hun jacht op eremetaal niet verstoord gaat worden. "Je roeit soort van het toernooi van je leven, maar eigenlijk sta je er met zijn tweeën alleen voor", aldus De Jong, die samen met Scheenaard een minibubbel probeert te vormen. "We hebben ons hier anderhalf jaar op voorbereid, maar toch probeer ik er vanaf nu iedere race echt van te genieten. Want wat als het de laatste is? We hebben hier vijf jaar alles voor gegeven, het is best wel eng."

Lees ook: Lisa Scheenaard naar halve finales op Olympische Spelen

Samen eenzaam
Scheenaard: "We gaan er nu helemaal paranoïde mee om. Nou, paranoïde is misschien overdreven, maar we gaan in ieder geval niet minder voorzichtig worden." De Jong: We zijn echt alleen maar met zijn tweeën. Het is fijn om in ieder geval iemand te hebben. Verder is het vrij eenzaam op het moment. We weten dat we elkaar nodig hebben."

De Jong en Scheenaard hebben recent nog met Verdonkschot in een bus gezeten. "Weliswaar met een mondkapje en niet super dicht bij elkaar. Maar blijkbaar kun je corona ook krijgen op een manier waar je totaal geen zicht op hebt", aldus Scheenaard. De Jong: "Voor nu is het 'fingers crossed'. Elke dag met een negatieve test is een goede dag."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen