Overslaan en naar de inhoud gaan

Lions wint eerste slag in finale

Geplaatst opzaterdag 23 mei 2015 - 17:42

In een bomvolle Topsporthal in Sittard hebben de handballers van Lions zaterdagmiddag de eerste slag geslagen in de finale om de nationale titel.

Na een bloedstollende tweede helft won de Limburgse formatie, op papier de favoriet, van Volendam: 29-28. Volgend week zaterdag is de return aan het IJsselmeer.

Ruststand
Lions startte overtuigend en demarreerde in een mum van tijd naar 4-0. Na twee time-outs knokte Volendam zich terug in de wedstrijd en pakte de ploeg van de Limburgse coach Mark Schmetz even een voorsprong (8-9). Maar Lions herstelde zich en sloeg bij de rust een kloof van drie treffers (14-11).

Zenuwslopend
In de tweede helft werd het een enerverende tweestrijd, nadat Volendam opnieuw het gat had gedicht. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Na een rode kaart van Pejovic en een tijdstraf voor Janssen moest Lions de laatste twee minuten, bij een 29-27 voorsprong, met twee man minder spelen. Volendam scoorde nog een keer, maar de Limburgers sleepten de winst binnen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Mark Schmetz kandidaat voor trainersstoel Lions
Steins en Hoiting beste handballers van het seizoen
Lions verspeelt koppositie door nederlaag
Lions met monsterzege naar halve finale van beker
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen