Overslaan en naar de inhoud gaan

Lions wint, Bevo verliest in slotseconden

Geplaatst opzaterdag 12 september 2020 - 21:06

Kembit-Lions heeft de eerste thuiswedstrijd van de nationale handbalcompetitie met winst afgesloten. In de Stadssporthal in Sittard won Lions met 33-27 van Hurry Up uit Zwartemeer.

Lions begon goed aan de wedstrijd en stond in de eerst helft voortdurend voor. De Sittardenaren sloegen een gat van zes doelpunten en gingen met een 14-8 voorsprong rusten.

Geen bedreiging
Na rust liep Lions nog verder uit, maar de tegenstander vocht terug en verkleinde de achterstand tot vier treffers. Daarna sloeg Lions opnieuw toe. Tien minuten voor tijd keek Hurry Up tegen een achterstand van acht doelpunten aan. In de resterende speelminuten vormde Hurry Up geen bedreiging voor de mannen van coach Christoph Jauernik. Lions won met 33-27.

Verlies Bevo
Herpertz Bevo startte de eerste wedstrijd van de nationale competitie met een wedstrijd tegen Aalsmeer. De twee teams konden elkaar prima bijbenen en halverwege de eerste helft had Aalsmeer een lichte voorsprong. Met een 11-11 stand sloten de teams de eerste helft af.

Lege handen
Ook na rust deden de twee teams niet voor elkaar onder. Scoorde Aalsmeer dan viel kort daarna de gelijkmaker te noteren. Tien minuten voor tijd stond 18-18 op het scorebord en leken de teams zich met een puntendeling tevreden te moeten stellen. Uiteindelijk ging Bevo met lege handen naar huis.

De slotfase was ongekend spannend. Aalsmeer kwam een minuut voor het einde met 22-21 voor , waarna Bevo vanaf 7 meter gelijkmaakte. Aalsmeer vroeg met nog 10 seconden op de klok een time out, waarna Bottinga doel trof en zijn ploeg een zwaarbevochten overwinning bezorgde.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen