Overslaan en naar de inhoud gaan

Lions verslaat Bevo in Limburgse handbalderby

Geplaatst opzaterdag 29 mei 2021 - 22:30

De handballers van Herpertz Bevo HC hebben de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in de HandbalNL League verloren. Kembit Lions trok in De Heuf in Panningen met 26-30 aan het langste eind.

Lions was al zeker van een finaleplaats in het drieluik om het landskampioenschap en ook voor de mannen uit Panningen stond er, na de nederlaag tegen Hurry Up, niets meer op het spel in de Limburgse derby.

Gelijk op
De wedstrijd in De Heuf in Panningen was nog geen minuut oud of Sybren Stijweg bracht de thuisploeg op voorsprong. Lions werkte de achterstand weg en kwam bij 3-4 voor het eerst op voorsprong. De strijd ging daarna korte tijd gelijk op, maar na een kwartier spelen sloeg Lions een gaatje van drie treffers dat Bevo voor rust nagenoeg kon dichten: 13-14.

Aan elkaar gewaagd
Direct na rust leken de twee ploegen aan elkaar gewaagd. Scoorde Bevo, dan beantwoordde Lions het doelpunt razendsnel met een tegengoal en het verschil bleef aanvankelijk tot twee goals beperkt.

Met nog twintig minuten te spelen werd Nick de Kuyper van Bevo na drie keer geel met rood van het veld gestuurd en vergrootten de Sittardse leeuwen het verschil. Lions sloeg een gat van zes doelpunten, maar werd daarna minder gretig. Bevo was nauwelijks in staat dichterbij te komen en verloor de derby met 26-30.

Bevo HC
Bevo begon goed aan de vaderlandse competitie en pakte punten totdat de competitie door de coronapandemie werd stilgelegd. Na de hervatting van de wedstrijden in de HandbalNL League verspeelden de mannen uit Panningen kostbare punten door nederlagen tegen Lions en Aalsmeer en bleek deelname aan de ‘Best of Three’ onhaalbaar.

Trainer Jo Smeets kan komend seizoen over dezelfde selectie beschikken, al stopt Max de Lange met zijn handbalcarrière.

Kembit Lions
Kembit Lions had geen geweldige competitiestart en liet punten liggen. Na de start van de competitie in de HandbalNL League, waarin de clubs drie keer tegen elkaar spelen, reeg Lions de overwinningen aan elkaar. Het team van coach Christoph Jauernik nam al snel de koppositie in deze competitie in en verzekerde zich van deelname aan de eindstrijd om de landstitel.

Trainer Jauernik moet na het drieluik tegen Aalsmeer afscheid nemen van Lino Janssen en Luuk Hoiting, die een punt zetten achter hun sportcarrière. Jeroen de Beule en Tim Roefs gaan elders spelen.

Lions start met thuiswedstrijd
Lions begint de strijd om de landstitel op 5 juni met een thuiswedstrijd tegen Aalsmeer. Het is nog niet bekend wanneer de return in Noord-Holland gespeeld wordt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen