Overslaan en naar de inhoud gaan

Lions verslaat Aalsmeer bij herstart competitie

Geplaatst opzaterdag 6 maart 2021 - 20:29

De handballers van Kembit-Lions hebben in de eerste wedstrijd van de hervatting van de Nederlandse handbalcompetitie met 32-25 van Aalsmeer gewonnen.

De Sittardse ploeg speelde vanaf het begin een gedegen wedstrijd. Tegenstander Aalsmeer werd weliswaar speelruimte gegund maar moest het op alle posities afleggen tegen het collectief van de Sittardse ploeg.

Alleen de winst telt
Vanaf het beginsignaal in de Stadssporthal hadden de spelers van Lions zich voorgenomen om vol voor de winst te gaan. Dat was ook wel nodig, want de Sittardse ploeg heeft in de eerder gespeelde competitiewedstrijden in de HandbalNL League al puntverlies geleden.

Zeven treffers verschil
Bij de rust was het verschil drie doelpunten (16-13). De ploeg van trainer Christoph Jauernik kwam echter met een duidelijke boodschap uit de kleedkamer: zo snel mogelijk afstand nemen van Aalsmeer. Binnen een paar minuten prijkte er een comfortabele 20-13 op het scorebord.

Ramos met rood eraf
Vanaf dat moment was de wedstijd gespeeld en kon de Sittardse ploeg de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Enig minpuntje voor de thuisploeg was de definitieve uitsluiting van João Ramos na zijn derde twee-minuten tijdstraf.

Ramos wel Man of the Match
De opbouwer van Lions was gedwongen om de wedstrijd vanaf de lege tribune te aanschouwen. Pleister op de wonde voor de Portugees was dat hij na afloop tot Man of the Match werd uitgeroepen en zich daardoor toch nog even bij zijn ploeggenoten mocht voegen.

Doelman Luuk Hoiting zei na afloop tegen L1 : "Ik ben blij met de punten, maar ik ben ook erg blij dat we weer in competitie zijn."

Lege Stadssporthal
De wedstrijd in Sittard werd zonder publiek gespeeld. Om toch sfeer in de lege sporthal te krijgen werden er bij doelpunten en spannende wedstrijdsituaties juichgeluiden over de geluidsinstallatie afgespeeld. Sommige spelers waaronder Ivo Steins hadden schijnbaar last van deze geluiden en vroegen dan ook om voornamelijk geen toetergeluiden meer te laten horen.

Zenuwachtig als er weer publiek zit
Steins na afloop: "Ik denk dat ik hartstikke zenuwachtig ben als er weer publiek bij een handbalwedstrijd zit. Ik ben dat soort geluiden helemaal niet meer gewend." Voorlopig hoeft Steins zich niet druk te maken want publiek op de tribunes zit er voorlopig niet in.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen