Overslaan en naar de inhoud gaan

Lions verslaat Aalsmeer bij herstart competitie

Geplaatst opzaterdag 6 maart 2021 - 20:29

De handballers van Kembit-Lions hebben in de eerste wedstrijd van de hervatting van de Nederlandse handbalcompetitie met 32-25 van Aalsmeer gewonnen.

De Sittardse ploeg speelde vanaf het begin een gedegen wedstrijd. Tegenstander Aalsmeer werd weliswaar speelruimte gegund maar moest het op alle posities afleggen tegen het collectief van de Sittardse ploeg.

Alleen de winst telt
Vanaf het beginsignaal in de Stadssporthal hadden de spelers van Lions zich voorgenomen om vol voor de winst te gaan. Dat was ook wel nodig, want de Sittardse ploeg heeft in de eerder gespeelde competitiewedstrijden in de HandbalNL League al puntverlies geleden.

Zeven treffers verschil
Bij de rust was het verschil drie doelpunten (16-13). De ploeg van trainer Christoph Jauernik kwam echter met een duidelijke boodschap uit de kleedkamer: zo snel mogelijk afstand nemen van Aalsmeer. Binnen een paar minuten prijkte er een comfortabele 20-13 op het scorebord.

Ramos met rood eraf
Vanaf dat moment was de wedstijd gespeeld en kon de Sittardse ploeg de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Enig minpuntje voor de thuisploeg was de definitieve uitsluiting van João Ramos na zijn derde twee-minuten tijdstraf.

Ramos wel Man of the Match
De opbouwer van Lions was gedwongen om de wedstrijd vanaf de lege tribune te aanschouwen. Pleister op de wonde voor de Portugees was dat hij na afloop tot Man of the Match werd uitgeroepen en zich daardoor toch nog even bij zijn ploeggenoten mocht voegen.

Doelman Luuk Hoiting zei na afloop tegen L1 : "Ik ben blij met de punten, maar ik ben ook erg blij dat we weer in competitie zijn."

Lege Stadssporthal
De wedstrijd in Sittard werd zonder publiek gespeeld. Om toch sfeer in de lege sporthal te krijgen werden er bij doelpunten en spannende wedstrijdsituaties juichgeluiden over de geluidsinstallatie afgespeeld. Sommige spelers waaronder Ivo Steins hadden schijnbaar last van deze geluiden en vroegen dan ook om voornamelijk geen toetergeluiden meer te laten horen.

Zenuwachtig als er weer publiek zit
Steins na afloop: "Ik denk dat ik hartstikke zenuwachtig ben als er weer publiek bij een handbalwedstrijd zit. Ik ben dat soort geluiden helemaal niet meer gewend." Voorlopig hoeft Steins zich niet druk te maken want publiek op de tribunes zit er voorlopig niet in.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen