Overslaan en naar de inhoud gaan

Lions verliest zinderende finale BENE-League

Geplaatst opzondag 26 februari 2017 - 17:28

De handballers van Lions hebben zondagmiddag de finale van de BENE-League verloren.

Het Belgisch-Limburgse Achilles Bocholt was met 38-37 net te sterk voor de ploeg uit Sittard-Geleen. De slotfase van de wedstrijd in Hasselt was bloedspannend.

Voor rust
Voor rust ging het duel vrijwel continu gelijk op, waarbij de Belgen in het begin steeds op een kleine voorsprong zaten. Op zeker moment nam Lions de leidende rol over, maar ook nu werd het verschil geen moment groot. Op slag van rust maakte Bocholt de achterstand goed en stond er 21-21 op het scorebord.

Spanning
Na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde. De teams waren aan elkaar gewaagd en ook nu slaagde geen van beide partijn erin echt afstand te nemen. Naarmate het einde naderde, nam de spanning toe. Het publiek stond op de banken. Na de 32-32 nam Bocholt een voorsprong en stond die niet meer af.

Joao Ramos verkleinde de marge in de slotseconden nog tot één punt, maar Lions had niet meer de tijd voor méér. Bij 38-37 voor Bocholt was de wedstrijd gedaan.

Tongeren derde
In de troostfinale was Tongeren zondag eerder op de middag met 29-28 te sterk voor Hasselt, de kampioen van vorig seizoen. In de halve finale had Lions zaterdag van Tongeren gewonnen, terwijl Bocholt Hasselt toen terugwees.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Lions komt tekort in Tongeren
Lions declasseert Volendam in eigen hal
Spektakel in in Sittard tijdens laatste BENE-Leagueduel
Lions loot Houten, Bevo tegen Swift Arnhem
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen