Overslaan en naar de inhoud gaan

Lions verliest zinderende finale BENE-League

Geplaatst opzondag 26 februari 2017 - 17:28

De handballers van Lions hebben zondagmiddag de finale van de BENE-League verloren.

Het Belgisch-Limburgse Achilles Bocholt was met 38-37 net te sterk voor de ploeg uit Sittard-Geleen. De slotfase van de wedstrijd in Hasselt was bloedspannend.

Voor rust
Voor rust ging het duel vrijwel continu gelijk op, waarbij de Belgen in het begin steeds op een kleine voorsprong zaten. Op zeker moment nam Lions de leidende rol over, maar ook nu werd het verschil geen moment groot. Op slag van rust maakte Bocholt de achterstand goed en stond er 21-21 op het scorebord.

Spanning
Na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde. De teams waren aan elkaar gewaagd en ook nu slaagde geen van beide partijn erin echt afstand te nemen. Naarmate het einde naderde, nam de spanning toe. Het publiek stond op de banken. Na de 32-32 nam Bocholt een voorsprong en stond die niet meer af.

Joao Ramos verkleinde de marge in de slotseconden nog tot één punt, maar Lions had niet meer de tijd voor méér. Bij 38-37 voor Bocholt was de wedstrijd gedaan.

Tongeren derde
In de troostfinale was Tongeren zondag eerder op de middag met 29-28 te sterk voor Hasselt, de kampioen van vorig seizoen. In de halve finale had Lions zaterdag van Tongeren gewonnen, terwijl Bocholt Hasselt toen terugwees.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Lions komt tekort in Tongeren
Lions declasseert Volendam in eigen hal
Spektakel in in Sittard tijdens laatste BENE-Leagueduel
Lions loot Houten, Bevo tegen Swift Arnhem
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen