Overslaan en naar de inhoud gaan

Lions uitgeschakeld na verlies in Roemenië

Geplaatst opzondag 19 oktober 2014 - 17:05

De handballers van OCI-Lions zijn uitgeschakeld door de handballers van Bacau.

Na het verlies van zaterdag met 34-29, leed de ploeg zondag de tweede nederlaag, 28-26. Lions speelde beide duels in Roemenië vanwege kostenoverwegingen.

Onnodig
Beide nederlagen waren niet nodig. In het eerste duel miste de ploeg drie zeven meters. Bovendien werden in de belangrijke fases van de duels teveel kansen gemist.
Zelfs breaks gingen er niet in.

Missen scherpte
De spelers van Monique Tijsterman moeten in deze beslissende momenten hun hoofd er meer bijhouden, maar dat lukt de ploeg internationaal nog niet genoeg. De uitschakeling is onterecht. Maar als je wil winnen en overleven in Europa, dan moet je als ploeg een uur lang scherp zijn en dat heeft Lions nog steeds niet.

Dipjes
In iedere wedstrijd krijgt Lions te kampen met dipjes en die worden op Europees niveau direct afgestraft. In de BENE-League kan je dat nog wel eens goedmaken, maar deze Roemeense ploeg profiteerde van de tekortkomingen van de ploeg uit Sittard-Geleen.

Talenten
Er was meer slechts nieuws voor Lions. De talenten van OCI-Lions staan na een nederlaag tegen E&O uit Emmen niet meer op de tweede plek in de handbaleredivisie. Zij verloren in Beek ruim van E&O. De ploeg van coach Harold Nusser ging met 28-37 onderuit. Bij de rust stonden de reserves al achter met 15-21.

Vaste krachten
Lions kan als excuus aantonen dat keeper Niek op de Kamp en Kay Smits ontbraken. Zij waren met de hoofdmacht mee die in het Roemeense Bacau speelde voor een plek in de derde ronde van de EHF Cup.

Door de nederlaag tegen E&O duikelt Lions van plek twee naar plek vier in de stand van de eredivisie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Makkelijke middag voor Bevo tegen E&O
Handbal Venlo/Swift 2000 wint knap van koploper E&O
Ruime nederlaag voor Bevo 2 tegen E&O
Handbalsters van V&L Geonius boeken overwinning
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen