Overslaan en naar de inhoud gaan

Lions plaatst zich voor finale van Final Four

Geplaatst opzaterdag 17 maart 2018 - 19:03

De handballers van OCI-Lions hebben zich geplaatst voor de finale van de Final Four. In Den Bosch won de Sittardse formatie van Initia Hasselt: 34-27.

Hasselt had halverwege de eerste helft nog een voorsprong van vijf doelpunten, maar voor rust kwam Lions langszij om vervolgens met een marge van twee goals in het voordeel te gaan rusten: 17-15.

Slap begin
De zege was verdiend, hoewel het er in de beginfase nog niet naar uitzag dat Lions zou winnen. Hasselt had halverwege de eerste helft een voorsprong van vijf doelpunten, maar nog voor rust kwam Lions langszij om vervolgens met een marge van twee goals in het voordeel te gaan rusten: 17-15. In de tweede helft zag het publiek een ontketende Sittardse ploeg die Hasselt binnen een minuut of zeven van het veld speelde. Joao Ramos was de grote man bij Lions en werd topscorer met vijftien treffers.

Nieuwe kans
De Sittardse ploeg treft zondagmiddag om 16:00 uur het Beglgische Achilles Bocholt in de finale, de club die de BeNe-league competitie steeds heeft aangevoerd. Daarmee krijgt Lions een herkansing. Ook vorig jaar troffen beide ploegen elkaar in de eindstrijd. Toen was het Bocholt dat met één doelpunt verschil wist te winnen: 38-37.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen