Overslaan en naar de inhoud gaan

Lions onderuit na ware handbalthriller in Sittard

Geplaatst opzaterdag 19 mei 2018 - 16:45

De handballers van OCI-Lions zijn niet goed gestart aan de finalewedstrijden om de landstitel. In eigen huis werd er na een zeer moeizame wedstrijd verloren van Aalsmeer: 28-29.

De finalestrijd wordt volgens het best-of-three principe afgewerkt, wat betekent dat Aalsmeer zich volgende week in eigen huis tot landskampioen kan kronen.

Laatste kans
Aalsmeer trof in Sittard een getergde en scherpe thuisploeg. Lions greep eerder in zowel de beker als in de BENE-League naast zilverwerk. Daarmee werd de landstitel de enige prijs die de ploeg nog kon pakken dit seizoen. In de beginfase van deze eerste finalewedstrijd was de gretigheid van Lions duidelijk terug te zien in het spel.

Uitblinker Ramos
Niet voor het eerst dit seizoen was de Portugees João Ramos de grote animator binnen de formatie van Mark Schmetz. Hij nam het grootste deel van de Sittardse doelpunten voor zijn rekening. Aan de andere kant van het veld blonk Luuk Hoiting uit, met verschillende belangrijke reddingen.

Spannend slot
Lions had vrijwel het gehele duel een positieve marge van minstens drie doelpunten, maar liet Aalsmeer richting het einde dichterbij komen. Daardoor werd het onnodig spannend. De bezoekers vochten zich terug van een 21-14 achterstand naar een tussenstand van 23-23. Dertig seconden voor tijd pakten de bezoekers zelfs de voorsprong (28-29) via een strafworp. Daarvan wist Lions zich niet meer te herstellen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen