Overslaan en naar de inhoud gaan

Lions onderuit in finale, Aalsmeer landskampioen

Geplaatst opzaterdag 26 mei 2018 - 16:10

De handballers van OCI-Lions zijn er zaterdag niet in geslaagd om het landskampioenschap te prolongeren.

In Aalsmeer ging Lions met 25-23 onderuit. Omdat de finalestrijd volgens het best-of-three principe wordt afgewerkt, is Aalsmeer in eigen huis landskampioen geworden.

Gelijk opgaand
Lions begon goed aan de wedstrijd. Na elf minuten scoorde de Portugees João Ramos de 1-4 voor de Sittardenaren. Aalsmeer profiteerde vervolgens optimaal van een tijdstraf van Rob Schmeits. Een paar minuten later was de stand weer gelijk: 6-6. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op. Toen Joris Baart ook een tijdstraf kreeg, liep de thuisploeg uit. Lions keek bij rust tegen een achterstand aan: 15-10.

Spanning
De Sittardse handballers probeerden in de tweede helft de achterstand te verkleinen. Lions knokte zich met nog zes minuten op de klok terug tot 23-20. De ploeg uit Noord-Holland hield knap stand tegen het slotoffensief.

Moeizame wedstrijd
Vorige week zaterdag ging de ploeg van Mark Schmetz in Sittard onderuit tegen Aalsmeer. Na een moeizame wedstrijd stond een eindstand 28-29 op het scorebord.

Lees ook: Lions onderuit na ware handbalthriller in Sittard

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen