Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lions nog niet zeker van finaleplek

Geplaatst opzaterdag 11 mei 2019 - 21:17

De handballers van OCI-Lions zijn nog niet zeker van het spelen van de finale om de Nederlandse titel.

De Sittardse ploeg verloor zaterdagavond in de eigen Stadssporthal van concurrent Volendam met 24-26.

Volendams voordeel
Volendam komt, met nog één wedstrijdronde te spelen, in punten gelijk met Lions. Beide hebben zeven punten uit vijf, waarbij het doelsaldo in het voordeel is van Volendam. Regerend landskampioen Aalsmeer heeft zich al geplaatst voor de finale. Vorig jaar namen de Noord-Hollanders de landstitel over van Lions.

Gewaarschuwd
Lions zou zaterdagavond bij winst met nog één wedstrijd te spelen in de kampioenspoule, zeker zijn van een plek in de finale. Dan moest wel gewonnen worden van Volendam. En dat versloeg Lions pas nog in de Bekerfinale. Het team van interim-trainer Lambert Schuurs was dus gewaarschuwd.

Persoonlijke fouten
Het Sittards zevental begon sterk aan de wedstrijd (4-0) en stond halverwege de eerste helft met 8-4 voor. Volendam kwam goed terug, daarbij geholpen door persoonlijke fouten van de thuisclub, en bij rust was de stand 10-10 gelijk.

Fysieke strijd
In de tweede helft bleef het een fysieke strijd, spannend tot de laatste minuten. Via 18-18 werd het 22-22, maar weer pakte Volendam een kleine voorsprong. Lions kon in de tijd die nog restte niet dichterbij komen (bal op de lat) en kreeg in korte tijd opnieuw een opdoffer van Volendam.

Volgende week speelt Lions de derby in Panningen tegen Herpertz/Bevo HC. Volendam ontvangt in eigen hal Aalsmeer, dat dus al zeker is van een plek in de finale.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen