Overslaan en naar de inhoud gaan

Lions nog niet zeker van finaleplek

Geplaatst opzaterdag 11 mei 2019 - 21:17

De handballers van OCI-Lions zijn nog niet zeker van het spelen van de finale om de Nederlandse titel.

De Sittardse ploeg verloor zaterdagavond in de eigen Stadssporthal van concurrent Volendam met 24-26.

Volendams voordeel
Volendam komt, met nog één wedstrijdronde te spelen, in punten gelijk met Lions. Beide hebben zeven punten uit vijf, waarbij het doelsaldo in het voordeel is van Volendam. Regerend landskampioen Aalsmeer heeft zich al geplaatst voor de finale. Vorig jaar namen de Noord-Hollanders de landstitel over van Lions.

Gewaarschuwd
Lions zou zaterdagavond bij winst met nog één wedstrijd te spelen in de kampioenspoule, zeker zijn van een plek in de finale. Dan moest wel gewonnen worden van Volendam. En dat versloeg Lions pas nog in de Bekerfinale. Het team van interim-trainer Lambert Schuurs was dus gewaarschuwd.

Persoonlijke fouten
Het Sittards zevental begon sterk aan de wedstrijd (4-0) en stond halverwege de eerste helft met 8-4 voor. Volendam kwam goed terug, daarbij geholpen door persoonlijke fouten van de thuisclub, en bij rust was de stand 10-10 gelijk.

Fysieke strijd
In de tweede helft bleef het een fysieke strijd, spannend tot de laatste minuten. Via 18-18 werd het 22-22, maar weer pakte Volendam een kleine voorsprong. Lions kon in de tijd die nog restte niet dichterbij komen (bal op de lat) en kreeg in korte tijd opnieuw een opdoffer van Volendam.

Volgende week speelt Lions de derby in Panningen tegen Herpertz/Bevo HC. Volendam ontvangt in eigen hal Aalsmeer, dat dus al zeker is van een plek in de finale.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen