Overslaan en naar de inhoud gaan

Lions nog niet zeker van finaleplek

Geplaatst opzaterdag 11 mei 2019 - 21:17

De handballers van OCI-Lions zijn nog niet zeker van het spelen van de finale om de Nederlandse titel.

De Sittardse ploeg verloor zaterdagavond in de eigen Stadssporthal van concurrent Volendam met 24-26.

Volendams voordeel
Volendam komt, met nog één wedstrijdronde te spelen, in punten gelijk met Lions. Beide hebben zeven punten uit vijf, waarbij het doelsaldo in het voordeel is van Volendam. Regerend landskampioen Aalsmeer heeft zich al geplaatst voor de finale. Vorig jaar namen de Noord-Hollanders de landstitel over van Lions.

Gewaarschuwd
Lions zou zaterdagavond bij winst met nog één wedstrijd te spelen in de kampioenspoule, zeker zijn van een plek in de finale. Dan moest wel gewonnen worden van Volendam. En dat versloeg Lions pas nog in de Bekerfinale. Het team van interim-trainer Lambert Schuurs was dus gewaarschuwd.

Persoonlijke fouten
Het Sittards zevental begon sterk aan de wedstrijd (4-0) en stond halverwege de eerste helft met 8-4 voor. Volendam kwam goed terug, daarbij geholpen door persoonlijke fouten van de thuisclub, en bij rust was de stand 10-10 gelijk.

Fysieke strijd
In de tweede helft bleef het een fysieke strijd, spannend tot de laatste minuten. Via 18-18 werd het 22-22, maar weer pakte Volendam een kleine voorsprong. Lions kon in de tijd die nog restte niet dichterbij komen (bal op de lat) en kreeg in korte tijd opnieuw een opdoffer van Volendam.

Volgende week speelt Lions de derby in Panningen tegen Herpertz/Bevo HC. Volendam ontvangt in eigen hal Aalsmeer, dat dus al zeker is van een plek in de finale.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen