Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lions mist handbaltitel in bloedstollende finale

Geplaatst opzondag 7 februari 2016 - 21:25

In een spannende finale heeft OCI-Lions zondagavond naast de titel in de BENE-League gegrepen.

Hasselt is de nieuwe kampioen door een zege (na verlenging) met 35-34 op titelverdediger OCI/Lions.

Lange tijd zag het er naar uit dat Lions de BENE-League titel voor eigen publiek succesvol ging prolongeren. De Sittardse ploeg opende voortvarend. Joris Baart opende de score en daarna volgden drie treffers op rij van Serge Heijnen.

Herstel
Na de snelle 4-0 voorsprong herstelde Initia Hasselt zich enigszins: 5-4. Hierna had de ploeg van Monique Tijsterman steeds een voorsprong van maximaal drie doelpunten.

Ook na de pauze (15-12) bleef Lions aan de goede kant van de score. Tien minuten voor het einde zag het er bij 27-22 rooskleurig uit en ook na de 30-27 van Marco Vernooy vier minuten voor tijd wees alles nog op een zege.

Lees ook: Bevo grijpt derde plaats in BENE-League

Slotfase
In de slotfase van de reguliere speeltijd kwam Hasselt via Bart Köhlen en Simon Ooms terug tot 30-29. Drie seconden voor het einde scoorde Tom Robyns de gelijkmaker: 30-30.

In de verlenging had Lions na twee goals van Kay Smits alleen bij de stand 32-31 een voorsprong. Het duel leek op een tweede verlenging af te stevenen maar het was Tom Robyns die de beslissende treffer scoorde en Initia Hasselt de titel bezorgde: 35-34.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Lions weet voor eigen publiek niet te winnen
Gebroeders Steins helpen Lions langs Hasselt
Lions miraculeus naar finale BENE-League
Bevo opent tegen Hurry Up, Lions naar Merksem Handbal
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen