Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lions mist handbaltitel in bloedstollende finale

Geplaatst opzondag 7 februari 2016 - 21:25

In een spannende finale heeft OCI-Lions zondagavond naast de titel in de BENE-League gegrepen.

Hasselt is de nieuwe kampioen door een zege (na verlenging) met 35-34 op titelverdediger OCI/Lions.

Lange tijd zag het er naar uit dat Lions de BENE-League titel voor eigen publiek succesvol ging prolongeren. De Sittardse ploeg opende voortvarend. Joris Baart opende de score en daarna volgden drie treffers op rij van Serge Heijnen.

Herstel
Na de snelle 4-0 voorsprong herstelde Initia Hasselt zich enigszins: 5-4. Hierna had de ploeg van Monique Tijsterman steeds een voorsprong van maximaal drie doelpunten.

Ook na de pauze (15-12) bleef Lions aan de goede kant van de score. Tien minuten voor het einde zag het er bij 27-22 rooskleurig uit en ook na de 30-27 van Marco Vernooy vier minuten voor tijd wees alles nog op een zege.

Lees ook: Bevo grijpt derde plaats in BENE-League

Slotfase
In de slotfase van de reguliere speeltijd kwam Hasselt via Bart Köhlen en Simon Ooms terug tot 30-29. Drie seconden voor het einde scoorde Tom Robyns de gelijkmaker: 30-30.

In de verlenging had Lions na twee goals van Kay Smits alleen bij de stand 32-31 een voorsprong. Het duel leek op een tweede verlenging af te stevenen maar het was Tom Robyns die de beslissende treffer scoorde en Initia Hasselt de titel bezorgde: 35-34.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Lions weet voor eigen publiek niet te winnen
Gebroeders Steins helpen Lions langs Hasselt
Lions miraculeus naar finale BENE-League
Bevo opent tegen Hurry Up, Lions naar Merksem Handbal
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen