Overslaan en naar de inhoud gaan

Lions en Bevo plaatsen zich voor Final Four Bene-league

Geplaatst opzaterdag 7 maart 2020 - 22:24

Kembit/Lions en Herpertz/Bevo hebben zich geplaatst voor de Final Four van de BeNe-league.

Lions won in eigen huis met 30-27 van Sporting Neerpelt; Bevo stuurde Volendam met een 28-26 nederlaag naar huis.

Lions
Lions moest het in de Stadssporthal in Sittard opnemen tegen Sporting Neerpelt, dat ook nog in de strijd was om volgend weekend een gooi te doen naar het kampioenschap in de BeNe-league. De twee ploegen deden in de eerste helft nauwelijks voor elkaar onder en hielden elkaar lang tot kort voor het einde van de eerste episode in evenwicht. Lions ging met een 14-12 voorsprong rusten.

Lions - Neerpelt 7 mrt 2020
Foto: Publiciteitvisie

Beste vier
In de tweede helft liep Lions verder weg van de Belgische tegenstander. Tien minuten voor het einde was het verschil gegroeid tot vijf treffers. In de slotfase kwam Neerpelt nog iets dichterbij, maar kon het team van coach Christoph Jauernik niet van de overwinning en een plaats bij de beste vier van de BeNe-league afhouden.

Bevo na vijf jaar weer bij Final Four
Het team van trainer Jo Smeets trof in de Heuf in Panningen in het team van Volendam een ploeg die een week na de overwinning op Lions opnieuw de punten wilde pakken.

De Volendammers kwamen in de eerste helft regelmatig op voorsprong, maar in de slotfase liep Bevo weg van de mannen uit Noord-Holland. Bij rust stond Bevo met 16-13 voor.

Teugels vieren
Bevo hield die voorsprong na rust vast en liep uit naar 26-21. Toen liet het team uit Panningen de teugels vieren. Volendam maakte daar gebruik door dichterbij het gat te verkleinen. De overwinning en plaatsing voor de Final Four kwamen echter niet meer in gevaar.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen