Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

LIOF wil af van versnippering in financieringspotjes

Geplaatst opmaandag 24 juli 2017 - 8:48

De Limburgse investeringsmaatschappij LIOF wil een eind maken aan de wirwar van financieringspotjes. Het aantal publieke fondsen waar ondernemers kunnen aankloppen voor financiering is te versnipperd.

Ze zijn daarom in gesprek met de provincies en andere aandeelhouders om hier een eind aan te maken. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Regionale economie
Regionale ontwikkelingsmaatschappijen zoals Liof zijn belangrijke financiers van vernieuwende mkb-bedrijven en start-ups. Met minder fondsen kunnen de kosten voor het beheer omlaag en kan er meer geld in de regionale economie worden geïnvesteerd.

Onduidelijkheid
Bovendien lijdt versnippering tot onduidelijkheid bij de ondernemers. "Het is makkelijk om een fonds op te richten voor een specifieke sector of een specifiek probleem, maar we moeten voorkomen dat we drie keer hetzelfde doen", zegt Tys van Elk tegen de krant. Hij is sinds maart directeur van LIOF.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Investeringsbank Liof merkt omslag economie
Limburgse bedrijven snakken naar maakindustrie in de buurt
LIOF ondersteunt recordaantal bedrijven
Liof-topman Pascal Vossen ontslagen
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen