Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

LIOF wil af van versnippering in financieringspotjes

Geplaatst opmaandag 24 juli 2017 - 8:48

De Limburgse investeringsmaatschappij LIOF wil een eind maken aan de wirwar van financieringspotjes. Het aantal publieke fondsen waar ondernemers kunnen aankloppen voor financiering is te versnipperd.

Ze zijn daarom in gesprek met de provincies en andere aandeelhouders om hier een eind aan te maken. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Regionale economie
Regionale ontwikkelingsmaatschappijen zoals Liof zijn belangrijke financiers van vernieuwende mkb-bedrijven en start-ups. Met minder fondsen kunnen de kosten voor het beheer omlaag en kan er meer geld in de regionale economie worden geïnvesteerd.

Onduidelijkheid
Bovendien lijdt versnippering tot onduidelijkheid bij de ondernemers. "Het is makkelijk om een fonds op te richten voor een specifieke sector of een specifiek probleem, maar we moeten voorkomen dat we drie keer hetzelfde doen", zegt Tys van Elk tegen de krant. Hij is sinds maart directeur van LIOF.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Investeringsbank Liof merkt omslag economie
Limburgse bedrijven snakken naar maakindustrie in de buurt
Liof-topman Pascal Vossen ontslagen
Banen weg door koerswijziging investeringsbank LIOF
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen