Overslaan en naar de inhoud gaan

LIOF ondersteunt recordaantal bedrijven

Geplaatst opdonderdag 23 mei 2019 - 15:56

De regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF heeft afgelopen jaar meer dan 250 bedrijven en projecten ondersteund. Ook heeft het Limburgse investerings- en ontwikkelingsfonds veertien buitenlandse bedrijven naar Limburg weten te halen.

Dat heeft het LIOF samen met zijn aandeelhouders, te weten: de provincie Limburg en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, donderdag bekendgemaakt.

230 miljoen in Limburg
De 250 bedrijven en projecten zijn geholpen met financiering en met innovatietrajecten. De veertien buitenlandse ondernemingen investeren de komende jaren 230 miljoen euro in Limburg. Dat levert ruim 550 nieuwe banen op.

Winst
Uit de jaarcijfers blijkt verder dat LIOF in 2018 een winst heeft gemaakt van zeven miljoen euro. Dat komt mede door de verkoop van het oude pand van het fonds en door de winst op deelnemingen in bedrijven. Ook profiteerde LIOF van de groei van de Limburgse economie. Daardoor is er bij bedrijven meer vraag naar kapitaal.

Investeringen in start-ups
Het fonds investeerde vorig jaar twintig miljoen euro in zestig bedrijven, in de vorm van leningen. LIOF financiert bedrijven waarin banken vaak niet willen investeren, omdat ze te risicovol zijn. Het gaat voornamelijk om start-ups.

Innovatie
Daarnaast ondersteunde LIOF 167 MKB-bedrijven bij innovatietrajecten, waarbij producten en diensten werden ontwikkeld. De totale omvang van deze projecten bedroeg ongeveer twintig miljoen euro. Ook hielp LIOF zestien MKB’ers bij het naar de markt brengen van innovatieve producten en diensten met een totale financiële omvang van bijna tien miljoen euro.

Lees ook: LIOF wil geld investeren in Euregio

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen