Overslaan en naar de inhoud gaan

LIOF ondersteunt recordaantal bedrijven

Geplaatst opdonderdag 23 mei 2019 - 15:56

De regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF heeft afgelopen jaar meer dan 250 bedrijven en projecten ondersteund. Ook heeft het Limburgse investerings- en ontwikkelingsfonds veertien buitenlandse bedrijven naar Limburg weten te halen.

Dat heeft het LIOF samen met zijn aandeelhouders, te weten: de provincie Limburg en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, donderdag bekendgemaakt.

230 miljoen in Limburg
De 250 bedrijven en projecten zijn geholpen met financiering en met innovatietrajecten. De veertien buitenlandse ondernemingen investeren de komende jaren 230 miljoen euro in Limburg. Dat levert ruim 550 nieuwe banen op.

Winst
Uit de jaarcijfers blijkt verder dat LIOF in 2018 een winst heeft gemaakt van zeven miljoen euro. Dat komt mede door de verkoop van het oude pand van het fonds en door de winst op deelnemingen in bedrijven. Ook profiteerde LIOF van de groei van de Limburgse economie. Daardoor is er bij bedrijven meer vraag naar kapitaal.

Investeringen in start-ups
Het fonds investeerde vorig jaar twintig miljoen euro in zestig bedrijven, in de vorm van leningen. LIOF financiert bedrijven waarin banken vaak niet willen investeren, omdat ze te risicovol zijn. Het gaat voornamelijk om start-ups.

Innovatie
Daarnaast ondersteunde LIOF 167 MKB-bedrijven bij innovatietrajecten, waarbij producten en diensten werden ontwikkeld. De totale omvang van deze projecten bedroeg ongeveer twintig miljoen euro. Ook hielp LIOF zestien MKB’ers bij het naar de markt brengen van innovatieve producten en diensten met een totale financiële omvang van bijna tien miljoen euro.

Lees ook: LIOF wil geld investeren in Euregio

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen