Overslaan en naar de inhoud gaan

LIOF ondersteunt recordaantal bedrijven

Geplaatst opdonderdag 23 mei 2019 - 15:56

De regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF heeft afgelopen jaar meer dan 250 bedrijven en projecten ondersteund. Ook heeft het Limburgse investerings- en ontwikkelingsfonds veertien buitenlandse bedrijven naar Limburg weten te halen.

Dat heeft het LIOF samen met zijn aandeelhouders, te weten: de provincie Limburg en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, donderdag bekendgemaakt.

230 miljoen in Limburg
De 250 bedrijven en projecten zijn geholpen met financiering en met innovatietrajecten. De veertien buitenlandse ondernemingen investeren de komende jaren 230 miljoen euro in Limburg. Dat levert ruim 550 nieuwe banen op.

Winst
Uit de jaarcijfers blijkt verder dat LIOF in 2018 een winst heeft gemaakt van zeven miljoen euro. Dat komt mede door de verkoop van het oude pand van het fonds en door de winst op deelnemingen in bedrijven. Ook profiteerde LIOF van de groei van de Limburgse economie. Daardoor is er bij bedrijven meer vraag naar kapitaal.

Investeringen in start-ups
Het fonds investeerde vorig jaar twintig miljoen euro in zestig bedrijven, in de vorm van leningen. LIOF financiert bedrijven waarin banken vaak niet willen investeren, omdat ze te risicovol zijn. Het gaat voornamelijk om start-ups.

Innovatie
Daarnaast ondersteunde LIOF 167 MKB-bedrijven bij innovatietrajecten, waarbij producten en diensten werden ontwikkeld. De totale omvang van deze projecten bedroeg ongeveer twintig miljoen euro. Ook hielp LIOF zestien MKB’ers bij het naar de markt brengen van innovatieve producten en diensten met een totale financiële omvang van bijna tien miljoen euro.

Lees ook: LIOF wil geld investeren in Euregio

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen