Overslaan en naar de inhoud gaan

Lintjesuitreiking Sam Schröder drukbezocht: 'Echt superleuk'

Geplaatst opzondag 19 september 2021 - 15:00

Paralympisch tenniskampioen Sam Schröder kreeg zondag een lintje vanwege zijn sportprestaties op de Paralympische Spelen in Tokio. In de Japanse hoofdstad won Schröder goud en zilver.

De 22-jarige Gelener kreeg de onderscheiding van burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen. De feestelijke uitreiking werd drukbezocht. "Dat hier zo veel mensen zijn is echt top. Echt superleuk om het hier voor het eerst met zijn allen te vieren", vertelt Schröder.

Video: L1

Veerkracht
Burgemeester Verheijen is trots op de rolstoeltennisser. "Sam laat zien dat je met veerkracht, gedrevenheid en passie het hoogst haalbare kan bereiken. Ik hoop dat hij een inspiratiebron kan zijn voor vele talentvolle sporters en jongeren in onze gemeente en ver daarbuiten."

Goud en zilver
Schröder nam in Tokio succesvol deel aan zijn eerste Paralympische Spelen. Hij wist samen met Niels Vink de Paralympische titel te veroveren in het dubbelspel tegen het Australische duo Dylan Alcott en Heath Davidson. Een aantal dagen later wist Schröder nog een medaille te verdienen. In de finale van het enkelspel was Dylan Alcott dit keer wel de sterkste, waardoor Schröder met goud en zilver Japan verliet.

Lees ook: Sam Schröder pakt goud in dubbelspel

US Open
Doordat Schröder direct doorreisde naar de US Open in New York ontbrak hij bij de huldiging die werd georganiseerd door de overheid. Daar kregen de andere goudenmedaillewinnaars, onder wie Mitch Valize uit Heerlen, hun koninklijke onderscheiding. De US Open verliepen ook succesvol voor Schröder. In New York won hij samen met Niels Vink opnieuw de finale van het Australische duo.

Lees ook: Sam Schröder wint dubbelspel US Open

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen