Overslaan en naar de inhoud gaan

Lintje voor voorvechtster vrouwen in topfuncties

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 19:54

Voor haar werk om meer vrouwen in topfuncties te krijgen, is de Maastrichtse Tiny Rieken vrijdagavond beloond met een koninklijke onderscheiding.

Dat gebeurde tijdens haart afscheid van het werk waar ze zich 30 jaar voor inzette. In 1988 startte Rieken een werving- en selectiebureau voor vrouwen, omdat ze vond dat vrouwelijk talent te vaak onbenut bleef.

Onder de indruk
"
Ik wist niet wat ik zag toen de burgemeester kwam. Ik was helemaal onder de indruk. Ik neem met een heel tevreden gevoel afscheid, omdat ik weet dat er een goede club klaarstaat om door te gaan", zei Rieken na afloop.

Video: L1

Diversiteit
Het doel van het Maastrichtse bedrijf is vrouwen plaatsen in (top)functies. Diversiteit in de top van organisaties is nog niet vanzelfsprekend, zo is te lezen in een persbericht. Rieken streefde in haar werk naar meer diversiteit in management, bestuur en raden van toezicht.

Andere functies
Daarnaast was ze bij Maastricht Marketing verantwoordelijk voor de marketing van de stad in binnen- en buitenland. Verder was ze voorzitter van het bestuur van de RIAGG Maastricht en actief bij de ALS Limburg. Ook is ze bestuursvoorzitter van het Museum aan het Vrijthof.

Quotum
Eerder deze week werd bekend dat de Tweede Kamer een verplicht vrouwenquotum komt voor raden van toezicht en beursgenoteerde bedrijven. "Toen het quotum een feit werd, was dat de kroon op mijn werk. Het gaat zo langzaam. Vooral in het bedrijfsleven moet nog veel gebeuren. De aandacht is zo belangrijk. Zodra je verslapt, is het thema van de bestuurstafel. Dus ik ben er blij mee", aldus Rieken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen