Overslaan en naar de inhoud gaan

Lintje voor voorvechtster vrouwen in topfuncties

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 19:54

Voor haar werk om meer vrouwen in topfuncties te krijgen, is de Maastrichtse Tiny Rieken vrijdagavond beloond met een koninklijke onderscheiding.

Dat gebeurde tijdens haart afscheid van het werk waar ze zich 30 jaar voor inzette. In 1988 startte Rieken een werving- en selectiebureau voor vrouwen, omdat ze vond dat vrouwelijk talent te vaak onbenut bleef.

Onder de indruk
"
Ik wist niet wat ik zag toen de burgemeester kwam. Ik was helemaal onder de indruk. Ik neem met een heel tevreden gevoel afscheid, omdat ik weet dat er een goede club klaarstaat om door te gaan", zei Rieken na afloop.

Video: L1

Diversiteit
Het doel van het Maastrichtse bedrijf is vrouwen plaatsen in (top)functies. Diversiteit in de top van organisaties is nog niet vanzelfsprekend, zo is te lezen in een persbericht. Rieken streefde in haar werk naar meer diversiteit in management, bestuur en raden van toezicht.

Andere functies
Daarnaast was ze bij Maastricht Marketing verantwoordelijk voor de marketing van de stad in binnen- en buitenland. Verder was ze voorzitter van het bestuur van de RIAGG Maastricht en actief bij de ALS Limburg. Ook is ze bestuursvoorzitter van het Museum aan het Vrijthof.

Quotum
Eerder deze week werd bekend dat de Tweede Kamer een verplicht vrouwenquotum komt voor raden van toezicht en beursgenoteerde bedrijven. "Toen het quotum een feit werd, was dat de kroon op mijn werk. Het gaat zo langzaam. Vooral in het bedrijfsleven moet nog veel gebeuren. De aandacht is zo belangrijk. Zodra je verslapt, is het thema van de bestuurstafel. Dus ik ben er blij mee", aldus Rieken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen