Overslaan en naar de inhoud gaan

Lintje voor bestolen reddende engel Roermond

Geplaatst opwoensdag 10 april 2019 - 7:44

De reddende engel van een man die op het station van Roermond onwel werd en op het spoor viel, krijgt woensdag een lintje.

Haar heldendaad wordt beloond met de Mr. Pieter van Vollenhoven Penning, meldt De Telegraaf (+).

Verdienstelijk
Die medaille wordt uitgereikt aan mensen die zich 'verdienstelijk maken op het gebied van openbare orde en veiligheid', zoals het in de beschrijving staat. De penning wordt uitgereikt door de Stichting Maatschappij en Veiligheid.

Gewond
Pien Verhaag uit Tegelen aarzelde geen moment toen de man in mei vorig jaar van het perron viel. Hij was hard op zijn hoofd terecht gekomen en gewond geraakt.

Lees ook: Man valt op spoor, heldhaftige redder beroofd van telefoon

Inzameling
De Tegelse had haar tas op het perron achtergelaten. Terwijl zij bezig was met eerste hulp, griste iemand Verhaags telefoon uit haar tas. Die is nooit meer teruggevonden. Wel kwam er een Facebookactie waarmee geld werd ingezameld voor een nieuwe telefoon.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen