Overslaan en naar de inhoud gaan

Lintje voor 8-jarige die vertelt over ziekte broertje

Geplaatst opwoensdag 4 januari 2017 - 21:18

De 8-jarige Cas Crienen uit Baarlo heeft woensdagavond van de gemeente Peel en Maas een jeugdlintje gekregen. Hij wordt geëerd omdat hij op een bijzondere manier omgaat met de ziekte van zijn broertje Mick.

In onder meer zijn klas vertelt hij wat leukemie inhoudt en geeft hij voorlichting over kanker. Bovendien legt hij uit wat een KanjerKetting is.

Beloningssysteem
De KanjerKetting is opgezet als beloningssysteem voor kinderen met kanker. De KanjerKralen zijn een lichtpuntje tijdens de zware behandeling en kinderen kijken uit naar hun kleine, kleurige beloning.

Belangrijk
Die voorlichting vindt de gemeente heel erg belangrijk. "Want als ze het horen uit de mond van een kind, is dat een grote meerwaarde", aldus de gemeente. Niet alleen zijn klasgenoten worden geïnformeerd door Cas, ook anderen krijgen te horen hoe het ziekteproces van zijn broertje verloopt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgers lopen 63 mille bij elkaar voor leukemiepatiënt (6)
Tajirimuseum in Baarlo van de baan
Lau Geeraets
'DNA op kogelhulzen kan Lau Geeraets vrijpleiten'
Raymond Knops uit zware kritiek op PvdA en Mark Verheijen
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen